Нова странка: Власт одговорна за некажњавање напада на новинаре | Жиг Инфо

Нова странка: Власт одговорна за некажњавање напада на новинаре

Поводом Међународног дана борбе против некажњивости злочина над новинарима, Нова странка је забринута над алармантним бројкама према којима је у последњих 25 година страдало скоро 2.500 новинара који су само обављали свој посао.

„Подсећамо државне органе, који упорно ћуте, да је њихова законска, међународна и људска обавеза да професију заштите, пре свега, од себе самих и притисака који воде цензури, аутоцензури и страху новинара за животе и голу егзистенцију. Уједно пружамо пуну подршку захтеву Независног удружења новинара Србије да држава преузме одговорност за некажњавање напада на новинаре“, наводе из Нове странке.

Истичу да без медијских слобода, квалитетног информисања, слободе мишљења и изражавања, Србија не само што никада неће наћи своје место у Европској унији, већ ће остати на црном списку држава које су заувек одвеле своје грађане у мрачни тунел једноумља и диктатуре, у којем нажалост живе већ пуних 5 година.

Данас Онлине

Коментари

Коментари


Препоручујемо

МОГ РАШУ СУ УБИЛИ, А МЕНЕ УНАКАЗИЛИ ПСИ ТРЕНИРАНИ ЗА БОРБУ: Исповест девојке из Панчева коју су изуједали пит бул и стафорд!

Сумануто ми је да држава нема интерес да нешто одмах предузме против неодговорног власника и паса који су опасни. Ово није мој приватни проблем, ово ...