СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ ОБЈАСНИО ЗАШТО ЈЕ ПАРЕ ЗА ЛЕЧЕЊЕ ДЕЦЕ ОПЛОЂИВАО У ИНВЕСТИЦИОНИМ ФОНДОВИМА: Како вам ово звучи? | Жиг Инфо

СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ ОБЈАСНИО ЗАШТО ЈЕ ПАРЕ ЗА ЛЕЧЕЊЕ ДЕЦЕ ОПЛОЂИВАО У ИНВЕСТИЦИОНИМ ФОНДОВИМА: Како вам ово звучи?

У саопштењу се наводи да је непобитно да се Фондација Подржи живот и њени органи нису “коцкали” са средствима прикупљеним од стране грађана

Након интезивног изношења неистинитих информација од стране појединих медија, као и узбуњивања јавности поводом неоснованог подношења кривичне пријаве у покушају стварања лажне слике о раду хуманитарне Фондације Подржи живот, желео бих да јавност обавестим о следећим чињеницама.

Током самог поступка прикупљања обавештења по налогу Вишег јавног тужилаштва, представници Фондације су доставили сву тражену и потребну документацију овлашћеним лицима МУП-а Републике Србије.

Из достављене документације несумљиво произилази да је Фондација Подржи живот средства прикупљена од стране грађана користила искључиво ради остваривања законитих циљева Фондације – лечења болесне деце као и за надокнаду оправданих, редовних трошкова насталих у вези са радом Фондације.

Непобитно је да се Фондација Подржи живот и њени органи нису “коцкали” са средствима прикупљеним од стране грађана како су то неосновано и неодговорно изнели поједини медији и поједине личности, већ су се понашали апсолутно одговорно и у складу са чланом 44. Закона о задужбинама и фондацијама. У том смислу, део прикупљеног новца је уложен ради очувања и оплодње у Инвестициони фонд Илирика из Београда који поседује уредну дозволу за рад од стране Комисије за хартије од вредности Републике Србије.

О сигурности и безбедности таквог улагања најбоље сведочи чињеница да су уложена средства даље пласирана у државне обвезнице Републике Србије.

Сви комплетни годишњи финансијски извештаји Фондације доступни су најширој јавности путем једноставног увида на сајт Агенције за привредне регистре, што указује на максималну транспарентност и законитост у раду.

Дакле, деловање Фондације Подржи живот, свих њених представника и органа није у супротности са законима Републике Србије нити је усмерено ка остваривању приватних интереса, већ је све рађено искључиво у складу са Законом о задужбинама и фондацијама ради остваривања основног циља – помоћи оболелој деци.

На основу свих чињеница и комплетне достављене документације не постоји ни један једини елемент који указује на постојање било ког кривичног дела.

Еспресо.рс

Коментари

Коментари


Препоручујемо