УРНЕБЕСНА ПОРУКА ЗБУНИЛА МНОГЕ У СРБИЈИ: Ударио у други аутомобил, оставио му цедуљицу па постао ХИТ на друштвеним мрежама! Сори бураз, али ГДПР… (ФОТО) | Жиг Инфо

УРНЕБЕСНА ПОРУКА ЗБУНИЛА МНОГЕ У СРБИЈИ: Ударио у други аутомобил, оставио му цедуљицу па постао ХИТ на друштвеним мрежама! Сори бураз, али ГДПР… (ФОТО)

На популарној друштвеној мреже Твитер осванула је фотографија која је једне насмејала, а друге збунила.

Наиме, корисник ове друштвене мреже поделио је фотку на којој пише:

„Сор бураз, ударио сам ти „корсу“, оставио бих ти податке, али ГДПР.“

Погледајте фотографију:

 

А шта беше ГДПР?

Наиме, 25. маја ове године почела је примена европске Опште уредбе о заштити података о личности (Генерал Дата Протецтион Регулатион) – ГДПР, и све компаније које послују са физичким или правним лицима из ЕУ у обавези су да је применују, а запрећене казне су милионске.

ГДПР је општа уредба о заштити података о личности (Генерал Дата Протецтион Регулатион – ГДПР) је уредба усвојена на нивоу Европске уније 2016. године, а циљ њеног доношења је унифицирана заштита података о личности на тлу ЕУ, као и у земљама које обрађују податке о личности држављана ЕУ.

Имајући у виду обим промена које уредба доноси, остављен је период прилагођавања у коме су, пре свега привредна друштва која су основана и/или послују у земљама чланицама ЕУ, као и она која нису, али обрађују податке о личности на које се може применити ГДПР, дужна да ускладе своје пословање са његовим одредбама.

Курир.рс/Еспресо.рс

Коментари

Коментари


Препоручујемо