четвртак, 16 септембар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

СИМИНЕ ИГРЕ! Да ли ће у Гроцкој ОН бити нови начелник УПРАВЕ?

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Према сазнањима Жиг Инфа, данас је одржана седница Чланова већ у Гроцкој на којој је, између осталога, одлучено да се распише јавни конкурс за место начелника Управе ГО Гроцка.

 Садашњој начелници Управе у Гроцкој, Биљани Бокаловић иначе мандат истиче у јуну месецу и овај потез би могао да се сматра оправданим да није једног податка до којих је Жиг Инфо дошао. Наиме, Драгољуб Симоновић, којем је започело суђење осумњиченог да је налогодавац за паљење куће нашег новинара Јовановића, још увек влада из сенке у Гроцкој и одлука о расписивању конкурса је његова идеја или, може се рећи, наредба. Како кажу поједини Чланови већа за Жиг Инфо, планирано је да на место Биљане Бокаловић дође Борис Прибићевић. 

-Иако ће званично бити расписан конкурс за ово радно место и деловаће да је све по закону, комисија ће ипак као најбољег кандидата изабрати Прибићевића. Бар је тако планирано, каже за Жиг Инфо један од Чланова већа у Гроцкој.

Прибићевић је иначе одувек био Симина десна рука, још од времена радикала. Он је већ био начелник Управе у Гроцкој да би затим поднео оставку на то место. За Бокаловићку и Прибићевића се зна да су на прошлим локалним изборима 2016. године били председник Изборне комисије, односно заменик исте. Према мишљењу Агенције за борбу против корупције из тог периода, њихове функције нису биле спојиве са функцијама које обављају или кад би се служили народном терминологијом, тадашњи председник Изборне комисије Биљана Бокаловић и њен заменик Борис Прибићевић су били сукобу интереса. Међутим. иако  је најављено  пре те донете одлуке, од стране  Бокаловићке и Прибићевића да ће поднети оставке уколико Агенција утврди неправилност у њиховом избору за ова два места, они то обећање нису испунили.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

 

 

Промо

Bg