недеља, 16 јануар 2022
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Гроцка добила новог председника и стара обећања

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Данас је одржана седница СГО Гроцка на којој је изабран председник ове приградске општине, његов заменик, заменик председника Скупштине, као и Чланови већа.

Као што је Жиг инфо раније најавио, за председника ГО Гроцка изабран је Драган Пантелић- Панта, а за његовог заменика Иван Паунић, док је на место заменика председника Скупштине ГО Гроцка изабран Радољуб Јовановић.

Што се тиче Чланова већа, такође су остала иста имена које је Жиг инфо раније најавио, осим што је дошло до замене Миленка Буквића са Александром Рајковићем из Гроцке. Наиме, према сазнањима Жиг инфа, до ове промене је дошло јуче у вечерњим сатима због тога што Буквић преферира на место директора „Еко Гроцка“. Да би постао директор „Еко Гроцке, Буквић може бити одборник али не и функционер као што је Члан већа. До ове промене је дошло јер је садашњи директор који је постављен испред ГО Гроцка, Милош Бугарчић поднео оставку.

О оставци директора Еко Гроцке писаћемо у наредном периоду.

 

Од осталих Чланова већа изабрана су следећа имена:

 

Стефан Дилберовић, Винче (СНС)

Милан Марковић, Калуђерица (СНС)

Тијана Барбу- Милић, Умчари (СНС)

Драгана Старчевић, Врчин (Браћа Карић)

Спасоје Живановић, Бегаљица ( ССС)

Маријана Копривица, Врчин ( ПС)

Владо Радовановић, Калуђерица (СНС)

Драгана Ђујић, Винча (СПС)

 

У свом широком експозеу, новоизабрани председник ГО Гроцка, Драган Пантелић-Панта изнео је доста тога, већину ствари које су грађанима ГО Гроцка обећане, практично, још од 2012. Године. Тако се у експозеу новоизабраног председника нашао ритопечки водовод, систем наводњавања у Пударцима, брзо решавање проблема и сл.

На почетку свог обраћања новоизабрани председник је дао подршку Александру Вучићу у борби за очување Косова. Обећао је Пантелић да ће барем једно месечно износити преко медија шта је урађено у ГО Гроцка, као и да ће спречити многе злоупотребе које су се дешавале у претходном периоду. Између осталога, навео је и да ће се позабавити службеним аутомобилима који ГО Гроцка коштају 70 000 евра!

 

Међутим, слична обећања слушали смо и од Пантелићевих претходника, да би се на крају испоставило да је Гроцка  једна од најкорумпиранијих општина, позната у свету по паљењу куће новинара који је писао о томе.

Колико је нови председник Гроцке искрен у намери, свакако ће показати време, али мора се узети у обзир и да су на данашњој седници изабрани људи који су директно учествовали са бившим председником  ГО Гроцка, Драгољубом Симоновићем у неделима и арчењу буџета.

Шеф одборничке групе СНС-а у новом сазиву је нико други до Миленко Буквић који претендује, према најновијим информацијама, на место директора Еко Гроцка. Сам Буквић је увек био уз Симоновића (бившег председника ГО Гроцка). ЕКо Гроцка је предузеће које је настало тако што су Буквић, Симоновић и Дилберовић први наводно отишли у Италију како би се основало ново комунално предузеће које ће имати статус јавно-приватно. Пре тога, Буквић је био директор два комунална предузећа која су након његовог директовања отишла у стечај.

Поред оних који су се нашли као Чланови већа а испред СНС-а су, постоје још „симоновићевих“ имена која су постављена у разним административним, изборним и другим одборима.

Ипак, новоизабрани председник ГО Гроцка за Жиг инфо каже да оно што је он изнео у свом експозеу неће бити само обећање, већ и учињено.

Погледајте видео:ЕЖИ

Saveti rs ubusen full

Bg