8. СЕДНИЦА СГО ГРОЦКА: Чланови већа- премештај за оне који праве брљотине и против правна дела! | Жиг Инфо

8. СЕДНИЦА СГО ГРОЦКА: Чланови већа- премештај за оне који праве брљотине и против правна дела!

Јуче је одржана 8. седница Скупштине градске општине Гроцка са почетком у 9,00 часова, у великој сали Скуштине градске општине Гроцка.

На „менију“ грочанске Скупштине био је следећи дневни ред:

Оно што је интересантно од тачака дневног реда јесте податак да је председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић, у складу са својим законским овлашћењима, поднео је предлог  за разрешење и избор члана Већа градске општине Гроцка.

Након спроведеног тајног гласања,  Скупштина градске општине Гроцка донела је Решење о разрешењу члана Већа градске општине Гроцка Ивана Алексића и Решење о избору члана Већа градске општине Гроцка Владимира Теофиловића.

Иначе, Владимир Теофиловић досадашњи шеф Одсека комуналне инспекције у Гроцкој је лице које је одавно познато као десна рука председника СИмоновића. Наиме, Владимир Теофиловић је већ доста пута био занимљив разним медијима због свог рада и позиције које је стицао на доста брз начин чак и за овдашње прилике у нашој држави. Осим муњевитог успона бившег гипсара (медицински техничар), који је од приправника за само два месеца стигао до директорског места, за Теофиловића се везује још један преседан. Он је уместо папирних легитимација, које су одувек носили инспектори Унутрашње контроле (УК) „Железница“, чији је посао да контролишу законитост трошења новца и ресурса предузећа, од јуна 2014. године увео значке попут полицијских. Свака значка је имала број.
Мени припада легитимација 007. Ја сам као Џејмс Бонд – јавно се хвалио и објашњавао Теофиловић, а како је пренео Блиц у то време.
Владимир Теофиловић је у спровођењу идеје имао подршку тадашњег руководства, односно бившег директора Драгољуба Симоновића, који је од Теофиловића добио службену значку са бројем 001, ваљда као почасни члан тима УК.

Теофиловић прошле године, након што Симоновић постаје председник ГО Гроцка,  постао је шеф комуналне инспекције.

О Теофиловићу, Жиг Инфо је писао у више наврата. Од тога да, према важећем закону, не може бити шеф Одсека комуналне инспекције, до мобинга који извршава над радницима.

Након што је стигло више дописа од стране надлежних да Теофиловић не може бити шеф Одсека комуналне инспекције, Теофиловић јуче бива постављен за Члана Већа уместо Ивана Алексића.

Подсетимо се, ово није први случај да Члан већа постане неко ко је искомромитован у јавности. Пред опште изборе прошле године, Јасмина Мандић је требало да се нађе на листи за народне посланике испред СНС-а. Међутим, почетком марта 2016. Године избија „секс скандал“ у виду  преписке на друштвеној мрежи фејсбук између профила „Јасмина Јаца Мандић“ –званичног профила заменице председника ГО Гроцка и још једног, по свему судећи, ожењеног мушкарца.

Секс скандал излази и у дневном листу „Курир“. Када је објављен чланак, овај дневни лист је плануо са киоска широм Гроцке. Како је писао дневни лист „Курир“, паника да ће Јасмина Мандић бити разоткривена, утицала је на то да откупи или забрани продају овог дневног листа у Гроцкој.

Резултат избијања секс скандала је био тај да је Јасмина Мандић скинута са листе за народне посланике испред СНС-а, а није била ни на листи за локалне одборнике у Гроцкој. Међутим, након формирања Скупштинске већине у Гроцкој, где је апсолутну победу узела СНС, Јасмина Мандић је постављена за Члана већа задуженог за област информисања и координацију са верским заједницама. Њена месечна примања на месту Члана већа , прелазиће 100 000 динара.

У биографији на званичном сајту ГО Гроцка, не наводи се никакво образовање, већ само да јој је радно искуство по странкама.

На јучерашњој седници СГО Гроцка, након спроведеног јавног конкурса, именована је Ружа Мркић за директорку Јавног предузећа за развој градске општине Гроцка, а Данијела Делић именована је за директорку ЈП“Пијаце и зеленило Гроцка“. Интересантно је да је против Руже Мркић ДРИ поднео кривичну пријаву као одговорног лица у ГО гроцка. Наиме, државна ревизорска институција на основу налаза из извештаја о ревизијама за 2014. годину, поднела је 83 захтева за покретање прекршајног поступка, једну пријаву за привредни преступ и 12 кривичних пријава.

На списку Градских општина против којих су поднете кривичне пријаве налазила се и Гроцка.  У исцрпљујућем извештају на преко 108 страница, детаљно је описано да је власт у Гроцкој практично цео буџет за 2014.годину донела против правно.

Ружа Мркић је тада навела за Жиг Инфо да, што се тиче Гроцке и поднетих кривичних пријава ДРИ-а, само je њој као одговорном лицу  поднета кривична пријава и тиче се јавне расвете,тачније због недовољно средстава да се измирују трошкови.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Коментари

Коментари


Препоручујемо