Ево шта је храбри СРБИН поручио пре него што је кренуо да спаси дечаке из пећине! | Жиг Инфо

Ево шта је храбри СРБИН поручио пре него што је кренуо да спаси дечаке из пећине!

Иван Караџић, Данац српског порекла, један је од првих спасилаца који су угледали „насмејана лица“ дечака који су претходно провели 10 дана у пећини на Тајланду и за које нико до тог момента није знао ни где су, ни да ли су живи. И поред своје велике храбрости и успеха, Караџић је скромно изјавио за да се у своје лично, али и у име свог тима, захваљује на огромној подршци коју им људи широм света пружају, али да је ипак најбитније „довести децу кући“.

Иако није рођен у нашој земљи, Караџић каже да је неколико пута посетио Србију.

– Рођен сам у Данској, али је мој отац рођен у Србији и сваки пут кад ми обавезе дозвољавају радо је посетим – рекао је Караџић за „Блиц“.

Караџић је новинарима испричао и да је у Србији проводио и по месец, два а да га је за Тајланд везала лепота земље и љубав.
Скромни Данац српског порекла у граду Бан Ко Тао на Тајланду живи и ради већ 11 година, а од 2006. године има и своју ронилачку школу „Кох Тао Тец Диверс“ у којој је и инструктор.

Караџић је за потврдио да је део спасилачко-ронилачке екипе која се бори да избави заробљене дечаке и њиховог тренера из пећине Там Луанг Нан Нонг, као и да је један од првих који је угледао њихова „насмејана лица“.

Он је за „Скај нет“ објаснио да већина ронилаца има искуства у спасавању других ронилаца из пећина, али спасавање деце је ново за већину.

– Биће тешко! Немам искуства у спасавању деце из пећина, мислим да нико нема – додао је он.

Међутим, рониоци причају и да је направљен значајан помак у спасавању младих фудбалера, а Караџић је оптимиста.

– Извући ћемо их оданде – каже, али ипак не жели да лицитира са тим када би то могло да се догоди, додајући да је добра вест и да се ниво воде у пећини и даље спушта.

Након сазнања да је део спасилачког тима, његов Фејсбук профил преплавило је одушевљење, али након трагичног губитка хероја и његовог колеге Саман Кунана, пристижу му поруке да „води рачуна о себи, као и да се цео свет моли за њега“.

Подсетимо, рано јутрос отпочело се са акцијом спасавања малишана и њиховог тренера из пећине.

 

ALO! Izvor vesti

Коментари

Коментари

Препоручујемо