Академик Теодоровић: Докторат Синише Малог је страшан плагијат | Жиг Инфо

Академик Теодоровић: Докторат Синише Малог је страшан плагијат

ПРЕДСЕДНИК Одбора САНУ за високо образовање, академик Душан Теодоровић изјавио је да је имао увид у докторску дисертацију градоначелника Београда Синише Малог и да је то „страшан плагијат“.

         „На основу проучених докумената могу да кажем – да, то је страшан плагијат“, рекао је Теодоровић у интервјуу за Време.

         Теодоровић је рекао да је „посве необично“ што је реч о економисти који је на ФОН-у добио докторат из техничких наука, али и да су у комисији пред којом је Синиша Мали бранио докторску тезу била три члана „чије су референце катастрофалне, у суштини никакве“.

         Према речима Теодоровића, страшно је што се на политичкој сцени појавио тако велики број људи који има факултетску диплому, а најчешће из области менаџмента са неког приватног универзитета.

         „То даје катастрофалне резултате и зато ћу ја као председник овог одбора (САНУ) да дижем глас колико могу. Нисам због тога ничији политички непријатељ, ово треба схватити као крик, а он је у интересу Србије“, рекао је он.

         (Бета)

Коментари

Коментари


Препоручујемо

I starlete imaju svoje kvalitete

„Nema zapošljavanja mimo zakonski dozvoljenog kriterijuma. Ne kažem ja da li je to preko veze ili mimo veze”, rekao je Odalović za N1. Upitan da ...