АПОКАЛИПТИЧНЕ СЦЕНЕ У ГРОЦКОЈ! Више насеља под водом, Камендол одсечен од света, струје нема више сати | Жиг Инфо

АПОКАЛИПТИЧНЕ СЦЕНЕ У ГРОЦКОЈ! Више насеља под водом, Камендол одсечен од света, струје нема више сати

Синоћне невреме и поплаве које су уследиле направиле су прави хаос у Гроцкој.

На терену су полиција, ватрогасци и Хитна помоћ, јер је, према информацијама које добија Блиц са ове општине, један аутомобил остао заглављен у блату. Повређених нема, али је једна жена евакуисана из поплављене куће.

– Услед временских непогода, на неколико места саобраћај је у потпуном прекиду. Дубочајски поток однео је мост на Смедеревском путу и саобраћај ка Смедереву је у потпуности обустављен до даљњег. Мост у Бегаљици ка манастиру Рајиновац је такође однела бујица. На терену су хитне службе, полиција, ватрогасци и жандармерија који покушавају да дођу до угрожених становника. Председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић је са сарадницима у овом тренутку у Бегаљици заједно са хитним службама – саопштавају из Општине Гроцка.


Како су за Блиц рекли у грочанској Хитној помоћи, жртава нема, али је у току евакуација.

– Једну жену ватрогасци су извукли преко терасе са другог спрата куће. Пошто је пут блокиран и неприступачан, реаговале су и колеге из смедеревске Хитне помоћи – кажу у Хитној помоћи Гроцке.

Босанско насеље под водом

Како јављају читаоци Жиг Инфа, у Босанском насељу у Гроцкој, због нелегалне градње моста опет је дошло до обимних поплава. Овога пута, како кажу, штета је још већа.
-Много је кућа под водом, највише подрумских просторија , а овде је читаво језеро, кажу мештани овог насеља за Жиг Инфо.

Ветар носио црепове, поплављена и највиша кота

Према првим информацијама Жиг Инфа, јако невреме праћено ветром и обилним падавинама допринело је да до поплава дође и на највишој коти у ГО Гроцка, Према првим информацијама доста подрумских просторија у насељу Пударци су под водом. Мештани овог места кажу да је јак ветар носио и црепове са кровова.

Ништа боље није ни у Умчарима и Дражњу, према информацијама које жиг Инфо добија. Најгоре је у најнижим тачкама насеља Умчари и Дражањ. Многа насеља су више сати без струје. Према првим информацијама из Камендола у овом месту је више кућа поплављено, а ово је место практично одсечено од света.

Услед временске непогоде река Раља се поново, као и 2014 излила из свог корита и угрозила околна домаћинства, као и дом за смештај старих у улици Моше Пијаде.

Из ЕДБ-а Гроцка су саопштили да ће струју пуштати постепено, како не би дошло до још веће трагедије због поплављених кућа.

 

ЕЖИ/Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо

Dnevni horoskop za petak, 12. januar

OVAN Posao: Prate vas dobre okolnosti i faktor sreće. Očekuje vas zapaženi uspeh na različitim stranama. Važno je da se pravilno organizujete. Ljubav: Nova dešavanja ...