Аутобуси са избеглицама преусмерени ка Хрватској | Жиг Инфо

Аутобуси са избеглицама преусмерени ка Хрватској

Аутобуси који су претходних дана превозили избеглице из Прешева ка граници са Мађарском преусмеравају се на Шид и границу с Хрватском, јавља репортер Б92.

Репортеру Б92 који се налази у Прешеву један од возача је рекао да им је наложено да све избеглице превозе ка Шиду.

Како јавља наш репортер, на аутобуској станици налази се више аутобуса спремних за покрет, а на таблама пише Шид.

До ове драматичне промене у рути коју мигранти превозе дошло је после данашњег затварања граничних прелаза између Србије и Мађарске, услед чега су стотине миграната остали „заробљени“ у пограничном подручују.

„Блиц“ пише и да је возачима речено да се не заустављају све док мигранте не пребаце до границе с Хрватском. Осим тога, полиција све аутобусе који су евентуално кренули ка граници с Мађарском преусмерава ка Хватској.

Након што је Мађарска одлучила да затвори своје границе, Фејсбук група „Авиод Хунгарy – Мигратион неwс“ (Избегавајте Мађарску – вести о избеглицама) припремила је карте с алтернативним рутама које се у облику летака деле избеглицама на македонској граници.

Б92

Коментари

Коментари


Препоручујемо

Žene, danas ovo obavezno uradite!

Širom Srbije danas se obeležava Velika Gospojina, dan kada se majka Isusa Hrista uspela na nebo. Prema narodnom verovanju, vernici danas ne smeju započinjati bilo ...