ВЕРУЈЕТЕ ПОЛИЦИЈИ У ГРОЦКОЈ? Да ли је начелник ПС Гроцка једна обична улизица постављена од стране бахатог директора? | Жиг Инфо

ВЕРУЈЕТЕ ПОЛИЦИЈИ У ГРОЦКОЈ? Да ли је начелник ПС Гроцка једна обична улизица постављена од стране бахатог директора?

З.Ђ, садашњег начелника, и како још пише у титули, главног полицијког саветника у Гроцкој, упознао сам 2014. године.

Те године одржавао се протест малих акционара ПКБ Болеч. На протест сам позван од стране организатора и уредно сам, као и све, снимио и документовао. Након завршетка протеста кренуо сам ка ауту, како бих се вратио кући. При одласку до аута, за мном је потрчао један полицијски службеник, позивајући ме по презимену и рекао да се вратим тадашњи, заменик ја мислим, З.Ђ хоће да поприча са мном.

Вратио сам се и започео разговор са З.Ђ. Тада ме је З.Ђ упитао шта ћу написати у извештају, односно у тексту који ћу објавити. То ми је онако мало било сумњиво, јер што би мене један заменик или уопште полицијски службеник то питао. Зато сам и поставио му то питање а чему то питање у вези мог извештавања. Добио сам одговор да он жели да му се поклопи полицијски извештај са мојим извештавањем?!?
И ту се тај, по мени, сумњив разговор, завршио…

Пролазиле су године, З.Ђ-а нисам лично виђао, осим што са приметио да се појављује на скуповима СНС-а, где се дочекивао и садашњи министар МУП-а, Небојша Стефановић.

Негде у том времену М. Јовановић, пензионисани полицајац који ради на истраживању корумпираности и могућих превара од стране председника ГО Гроцка, Драгољуба Симоновића, добија напад од стране истог, односно његових укућана. Како тврди М. Јовановић, догађај се догодио испред Симоновићеве куће која поседује камере за надзор. Међутим, неким чудом, снимци са тих камера нестају а З.Ђ постаје начелник ПС Гроцка.

Затим у Гроцкој полицијске акције крећу да бивају изузетно сумњиве па чак и забрињавајуће. Догађаји у којима полиција штити криминалце, обично који су у владајућој странци, а обично грађанство малтретира, чинило се да су се повећали по обиму.

Дана, 6.9. 2017. године, испред мојег објекта долазе полицијски службеници ПС Гроцка са екипом ЕДБ-а, како би приступили искључењу објекта са струје, а за чије сам присуство ја претходних дана тражио од полиције да ме заштити јер сам већ поднео кривичну пријаву против организованог криминала и то управо њиховој станици. Наравно, мени је саопштено да не могу да ме заштите али да ће поступити по закону.

Погледајте узнемирујући снимак, шта се издешавало тог 6.9..

Како бих отклонио сумњу за све што се претходно наводило и спекулисало за начелника ПС Гроцка, након овог догађаја шаљем допис где конкретно наводим чланове Закона о полицијском деловању и тражим изјашњење о њему, такође тражим и записник.

ДОПИС НАЧЕЛНИКУ ПС ГРОЦКА

Нажалост, моје сумње у рад начелника ПС Гроцка се потврђују. Начелник ПС Гроцка нит ми шаље записник нит ми договара на постављања питања. При његовом одговору још и лажира неке наводе које лако могу да докажем да су неистинте, с обзиром да сам цео догађај снимао видео и аудио записом. Најинтересантније што ми начелник каже да се ја обратим тужилаштву због ЕДБ-а (што сам учинио много пре спорног догађаја) а ни у једној речи не наводи да могу да упутим жалбу на рад полицијских службеника.?!

Одговор начелника

Могу само да сумирам након свега да смо ми јадна земља. Земља којом владају бахати, неписмењаци и олоши (да употребим фразу А. Вучића). Међутим, сви заборављају једну битну чињеницу, а то је да ничија није горела до зоре. На срећу, данас памћење можемо да освежимо интернетом, па када дође та нова зора да пуштамо као РТС репризе оваквих догађаја…

 

Жељко Маторчевић

Коментари

Коментари


Препоручујемо