БАХАТИ КОМШИЈА НАПРАВИО ХАОС Станаре целе улице оставио ТРИ НЕДЕЉЕ БЕЗ ВОДЕ | Жиг Инфо

БАХАТИ КОМШИЈА НАПРАВИО ХАОС Станаре целе улице оставио ТРИ НЕДЕЉЕ БЕЗ ВОДЕ

Станари Улице Ђуре Ђаковића у Калуђерици већ три недеље, од како је несавесни комшија багером пробио цевовод и питку воду загадио садржајем септичке јаме, не могу да попију ни кап из чесама. Што је још горе, не знају ни када могу да се надају обавештењу из „Водовода“ да је вода поново исправна, где упорно понављају анализе квалитета.

– Пре три дана смо коначно добили воду, али и даље не можемо да је пијемо. Још користимо воду из две цистерне које су на почетку и на крају улице. Увек добијамо исти одговор из „Водовода“ да чекају резултате, али не знамо до када ће овако бити, јер ово је неиздрживо – прича К. Л. која са осталим мештанима преживљава прави пакао.

Из „Београдског водовода и канализације“ кажу да морају поштовати процедуру, а да вода неће бити исправна за пиће све док се не добије позитиван узорак. Резултати последњег узорковања очекују се у четвртак, најкасније у петак, наводе у овом градском предузећу.

Све време морамо да дезинфикујемо и испирамо унутрашње инсталације и све док не добијемо позитиван узорак и док вода не буде 100 одсто исправана за пиће, људи је не смеју користи

– Морали смо да радимо испирање њихових унутрашњих инсталација и сада имају техничку воду. То значи да сада могу да је користе само за тоалет. Дакле, не смеју ни да перу било шта, као ни да је пију. Техничка вода им је пуштена када је нама вода у мрежи постала исправна. Све време морамо да дезинфикујемо и испирамо унутрашње инсталације и све док не добијемо позитиван узорак и док вода не буде 100 одсто исправана за пиће, људи је не смеју користити. Знамо да им је тешко, али процедура је процедура – објашњавају из БВК-а.

Цевовод је загађен, истичу из „Водовода“, јер је несавесни грађанин копао у реону цевовода и тиме се питка вода помешала са садржајем септичке јаме. Зато су из овог предузећа поново апеловали на грађане да не копају багером ако не знају шта је испод и да не раде ништа на своју руку.

– Молимо грађане да не граде фекалну канализацију без плана, дозволе и консултација са општином, Дирекцијом за грађевинско земљиште и изградњу Београда, као и са „Београдским водоводом и канализацијом“. Иако делује да се то подразумева, десило се да је несавесни грађанин направио проблем због којег оволико дуго испаштају његове комшије – упозоравају из БВК-а.

Слично је било у Сремчици

Становници улица Шумске економије, Лештанске и Улице Петра Марковића у Сремчици имали су сличан проблем пре месец и по дана.

– Сами грађани су направили отворену фекалну канализацију тик поред водоводне цеви. Пошто су три улице биле у питању, парцијално им је пуштана вода тек када је постала исправна за пиће, односно нису сви у исто време добили дозволу и то је трајало месец дана – кажу из „Водовода“.

ИЗВОР: БЛИЦ

Сузана Луковић

ФОТО: БЛИЦ

Коментари

Коментари


Препоручујемо