БАЈКА ЗА ЗАБАВУ МИЛИОНА! Грочанске „функционерске“ фирме годинама уназад узимају милионе | Жиг Инфо

БАЈКА ЗА ЗАБАВУ МИЛИОНА! Грочанске „функционерске“ фирме годинама уназад узимају милионе

У ГО Гроцка, на власти је коалиција окупљена око СНС-а од 2012 године. Листа СНС-а је имала те 2012. године пет странака, међу којима је био и Покрет Социјалиста-Александра Вулина. 2016. године излазе у још проширенијем саставу а тренутну владајућу коалицију у Гроцкој напредњаци имају са социјалистима.

Књижара „Бајка“, је од доласка коалиције окупљење око СНС-а у Гроцкој променила локацију и проширила и пословно-продајни поростор као и асортиман робе. Ова књижара је у власништву породице заменика председника Скупштине ГО Гроцка Владимира Трајковића. Од доласка коалиције окупљење око СНС-а, књижара бајка добија готово све тендере у ГО Гроцка које се тичи потрошног материјала, тачније канцеларисјког намештаја.

Наиме, већ годинама уназад ова књижара побеђује на јавним конкурсима у Гроцкој узимавши суме и по виде десетина хиљада евра. Тако је на последњем конкурсу за канцеларијски материјал узела посао вредан 2 904 505 динара без ПДВ-а.

ЗАКЉУЧЕНИ УГОВОР-ОВДЕ

На конкурсној документацији од 116 ставки предмета налази се, веровали или не, 147 000 коверти, затим тастатуре и то „српске“, УСБ-ови, батерије и мноштво другог „материјала“.

Конкурсна документација – овде

Књижара „Бајка“, осим што је један од главних снабдевача ГО Гроцка, била је врло чест снабдевач и Железницама Србије у време док је председник ГО Гроцка, Драгољуб Симоновић био диретор у том предузећу.

Перфекс- да се лакше брише!

Што се тиче јавних набавку у ГО Гроцка под ставком „производи за чишћење, хартије за хигијенску употребу“, конкурси се најчешће додељују предузећу (продавници) ЗАМ ПЛУС власника Зорана Костића функционера напредњака, бившег заменика ГО Гроцка и садашњег члана Већа. Тако је на последњем јавном конкурсу овој радњи отишло из буџета Гроцке 569 132, 40 динара без ПДВ-а.

Закључен уговор-овде

ГО Гроцка је на конкурсној документацији затражила све реномиране марке производа за чишћење и хигијену. Тако се на списку налази „Бреф“, „Циф“, „Перфекс“, „Мер“, Аирвик“ и многи други.

Комплетна документација-овде

ЗАМ ПЛУС, осим производа за чишћење и хигијену, ГО Гроцку снабдева и кафом и безалкохолним пићем. За ту намену у 2015. години отишло је око 800 000 динара.

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Коментари

Коментари


Препоручујемо