Бермуде су забрањене у суду, МУП-у, општини – зато сам пробао да уђем у сукњи | Жиг Инфо

Бермуде су забрањене у суду, МУП-у, општини – зато сам пробао да уђем у сукњи

Напољу је 40 степени, али то кодекс облачења у јавним институцијама није предвидео. Бермуде су забрањене и можете проћи само ако вам надлежни прогледају кроз прсте. Међутим, сукња је у складу с правилима облачења и зато сам покушао да у њој уђем у полицију, суд и општину.

Сукња је одевни предмет и из неког разлога је одлучено да он буде намењен женама. Не знам како се десило то да неко каже да су панталоне за мушкарце и како је неко уопште дошао на идеју да прави панталоне, када су сукње много једноставније за шивење, али то је друга тема.

Оно што је мене занимало, јесте да ли је у реду да ја шетам у скуњи и обављам све послове? Да ли ћу због тога трпети осуду јавности и на крају да ли ће ми неко забранити да уђем у било коју институцију, само зато што сам мушкарац у сукњи?

Сукњу сам обукао на Тргу републике. Пре тога сам на себи имао тексас шортс до колена и прва ствар коју сам осетио јесте велико олакшање. Као да је на тренутак температура постала неколико степени нижа. Осећао сам се пријатно и у наредних 10 минута заборавио на то да сам у сукњи. Ниједног тренутка нисам размишљао о томе како треба да се понашам у њој, јер је нисам доживљавао као предмет који ме ограничава, него као нешто што ми даје слободу.

 

Идеја је била да видим како ће људи реаговати када ме виде, али и како ћу се ја осећати у тој ситуацији. Свестан тога да живим у граду у којем су за три недеље нападнуте три транс* особе, у коме се исписују графити мржње и који има прилично низак праг толеранције на све што излази из јако уског оквира „нормалног“. Знам како су Љубицу гледали, када је обучена „као кретен“ прошетала градом. Међутим, то ме није омело да се борим за право да не прокувам на овој температури.

Реакције у институцијама су ме изненадиле, а пролазници ми показали да овај град ипак може да прихвати другачије, што смо приказали у видеу (горе).

Занимљиво је и то да је већина мушкараца, с којима сам раговарао, размишљала о томе да се обуче као Вељко Кузмановић. Надам се само да им девојке нису некакве ограничене модне блогерке, које мисле да мушкарце дефинише одећа.

Ноизз.рс   Петар Пауновић

Коментари

Коментари


Препоручујемо