БЛОКИРАН ЦЕНТАР БЕОГРАДА: Бајден са Вучићем шета по Скадарлији | Жиг Инфо

БЛОКИРАН ЦЕНТАР БЕОГРАДА: Бајден са Вучићем шета по Скадарлији

Због посете потпредседника САД Џозефа Бајдена Београд је данас у готово опсадном стању, а тренутно је блокиран центар града.

Саобраћај је био блокиран на аутопуту од центра ка Новом Београду а блокаде су биле и на Бранковом мосту. Возила су се спорије кретала и у Карађорђевој улици.

Премијер Александар Вучић и његов гост, амерички потпредседник Џозеф Бајден прошетали су вечерас, после службених састанака, београдском Скадарлијом.

Са њима је и амбасадор САД Кајл Скат.

Они су у београдску боемску четврт стигли нешто пре 19.30, а пре одласка високог америчког функционера из Београда.

Због посете потпредседника САД Џоа Бајдена саобраћај у Београду је поремећен, а деонице улица од аеродрома па до Теразија се наизменично затварају. Возила се преусмеравају на околне улице.

Раније данас су за саобраћај био затворен Булевар Михајла Пупина у правцу ка граду. Затворен је био и Бранков мост у том смеру, а полиција је преусмеравала возила у Булевар Николе Тесле.

Аутобуси ГСП на линијама 95 и 65 преусмеравају се у Булевар Николе Тесле, да би се након Палате Србија, код Yу бизнис центра вратили на Булевар Михајла Пупина.

За саобраћај је била затворена и улица Милентија Поповића поред Сава центра.

Бајден је у Београд слетео данас око 14 часова у пратњи супруге Џил и унуке. На самом излазу из авиона дочекао га је премијер Србије Александар Вучић, после чега су се срдачно поздравили.

Дочекан је по старом српском обичају сољу и хлебом, којим се послужила и његова супруга. Бајдена је на црвеном тепиху дочекао и амбасадор САД у Србији Кајл Скат са породицом, после чега су Бајденови сели у црну лимузину.

 

(kurir)

Коментари

Коментари


Препоручујемо