БОЉЕ БИТИ ЏУКЕЛА НЕГО ЧОВЕК Криминал на све стране, али нам је НАЈБИТНИЈИ ПАС! | Жиг Инфо

БОЉЕ БИТИ ЏУКЕЛА НЕГО ЧОВЕК Криминал на све стране, али нам је НАЈБИТНИЈИ ПАС!

Велики сам обожавалац животиња. Код мене у породици имамо 4 пса, 3 мачке, ко зна колико још других живина и животиња.

Сви кућни љубимци су или склоњени са улице или узети из азила. Код нас је за њих прави рај. Ако никада нисте видели неко  место да животиње дембелишу, код нас ћете видети. Ма имају, што би се рекло,  „де лукс апартман“…

Надам се да сам вам укратко објаснио колико волимо сви у породици животиње. Чак сам и пријављивао полицији тровања животиња, јер ми их је жао и сматрам да су животиње бољи људи,од самих људи. Уствари, ми људи смо највеће животиње.

То се доказало и у недељу иза нас, када је дошло до случајне грешке ловаца (да не кажем пијано па забрљавило), те се због исте пас „превозио“ по Гроцкој закачен за куку од аута.

Чим се појавила слика несрећног Пса, није било медија који је није објавио. А читаоци похрлили ко блесави. Ја имам утисак да су по три четири пута једни те исти отварали текст о псу из Гроцке. Стекао сам утисак да су гајили наду да када опет отворе вест, пронаћи ће још неку новост.

Осим читалаца, највише су ме забринули данашњи новинари. Ви не можете да верујете колико је јуче редакција звало Жиг Инфо да пита за контакт од власника несрећног пса. Па  само паре што нису нудили за контакт. Када видиш пожртваност новинара тј. редакција за несрећни случај једног пса, просто човек помисли да је код нас у Србији то најважније и да смо уређена земља те немамо других проблема.

Кључне проблеме као што су криминал и корупција новинаре не занима! У Гроцкој многобројне афере. Предузећа пропадају, грађанство све сиромашније. С друге стране појединци се енормно богате. Све се зна зашто је то тако, али о томе не пише готово нико. Има пар изузетака када неко нешто и објави. Ово мислим на све ове што су јуче звали да се распитују за пса.

Када све саберем и одузмем, скапирах да уствари у овој земљи људски живот није ни важан. Нама је овде изгледа битно како животиње живе, а не човек! Човек може и да цркне, мало кога ће занимати.

Капирам зашто је то тако. Пси нису, бар не још увек, основали странке па тако када пишете о њима нећете се ником замерити. А за људе само можете писати уколико нису чланови напредњака, што је и данас изгледа у Србији реткост.

Значи, данас је у Србији боље бити џукела него човек!

П. С У Србији, а поготово у Гроцкој се према грађанству понашају као на насловној фотографији. Да ли је због тога испала оволика халабука?

 

Жељко Маторчевић

 

Коментари

Коментари


Препоручујемо