Брнабић: Председнички избори, МСУ, КЦ Ниш обележили 2017. | Жиг Инфо

Брнабић: Председнички избори, МСУ, КЦ Ниш обележили 2017.

"У политичком смислу, 2017. апсолутно су обележили председнички избори и фантастична победа председника Александра Вучића, са 55 одсто освојених гласова", рекла је Брнабићева у изјави Танјугу.

А долазак на чело владе?

"То је за мене огромна ствар", каже Брнабић.

Издваја и завршетак Клиничког центра у Нишу, те наводи да је симболично то веома важан пројекат, јер је то први клинички центар икад завршен у Србији.

"То је и симбол да доводимо и најкомплексније пројекте до краја. То нам даје ветар у леђа за 2018. годину", поручује премијерка.

Брнабићева додаје да је за њу лично од највећег значаја и отварање Музеја савремене уметности након 10 година, пошто је, каже, култура изузетно важна, а годинама и деценијама је била можда неправедно запостављена.

Нагласила је да је Музеј савремене уметности сигнал који говори о томе да ће се влада више посветити култури у наредном периоду, "јер је култура, уз образовање, ствар од које ће сутра зависити одрживи развој Србије".

Каже и да је влада у 2017. успела да реши пуно проблема у економији и да сада морамо даље да радимо на томе, као и да правимо основу за одрживи развој и генерације које долазе.

На питање који би догађај најрадије заборавила, кратко је рекла – штрајк у "Фијату".

RTS.RS! Izvor vesti

Коментари

Коментари

Препоручујемо