Буреку са еурокремом и плазмом Београђани нису могли да се начуде, а ова комбинација ће их тек ШОКИРАТИ | Жиг Инфо

Буреку са еурокремом и плазмом Београђани нису могли да се начуде, а ова комбинација ће их тек ШОКИРАТИ

Бурек са еурокремом и плазмом, са печеним паприкама и фетом, затим пита са кобасицама и киселим купусом али и са коленицом нису више најкреативнији специјалитети, од када је једна пекара у београдском насељу Браће Јерковић, почела да прави несвакидашњи гурманлук – питу са ћевапима.

Први орјентир је пуна пекара, али и сваки станар Заплањске улице ће знати да упути странце у свој омиљени кутак због необичног производа. Тако из пуне витрине најразличитијих поризвода одлази највише специјална пита – са ћевапима.

„Јел код вас има некаква пита са ћевапима?“ питање је са којим се улазе и млади и стари, углавном из радозналости или са врата запиткују, вођени препоруком пријатеља, колега и комшија.

Dejan Andonov

Дејан Андонов

– Наш бивши колега је дошао је на идеју да почнемо да правимо овај специјалитет, а ми смо радо прихватили. Правили смо је дан- два, да видимо како иде, и могу да вам кажем да је ишла одлично, па смо одлучили да остане у понуди- каже за „Блиц“ Дејан Андонов један од пекара.

За месец дана од како је у продаји реакције су углавном исте, свима се јако допада, а сваког дана тражи се „тепсија више“.

– Припрема се тако што се три врсте меса мешају и зачињавају по одређеној рецептури. Праве се ти мањи ћевапи- комади меса, а затим се пече око 10 минута. И даље ми тражимо савршену рецептуру за ову питу иако је и сада одличног укуса. Раније смо у понуди имали и питу са пилетном и бешамел сосом, али реакције нису биле тако добре као за ову, па их немамо више у понуди. Ми увек желимо да имамо неке новине у понуди па се немојте изненадити ако и у скорије време буде опет нешто ново- објашњава пекар.

Што се укуса тиче слична је буреку са месом, а килограм кошта 500 динара.

-Не питајте ме ништа, од како сам почела да је једем не престајем. Просто сам се нагојила од ње- каже једна од муштерија.

На крају је ред дошао и на репортере „Блица“ да пробају овај оригиналан рецепт. Залогај по залогај и љубав се родила, те сада када помисле на бурек, дефинитивно ће им у глави бити овај, са ћевапима.

Марија Антонијевић    Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо