ЦИКЛОН СА ЈАДРАНА ЋЕ „ОДУВАТИ“ ЛЕТО После низа тропских дана, стиже нам ВРТОГЛАВИ ПАД температуре | Жиг Инфо

ЦИКЛОН СА ЈАДРАНА ЋЕ „ОДУВАТИ“ ЛЕТО После низа тропских дана, стиже нам ВРТОГЛАВИ ПАД температуре

Током седмице биће сунчано и топло, а за викенд се очекује погоршање времена. Међутим, нови подаци показују да ће пад температуре бити драстичнији него што је најављено, те нас у понедељак очекује тек 20 степени

– Претходно је процењено да ће температура пасти за неких седам степени, али свежији подаци показују да ће разлика ипак бити и више од 10 степени Целзијуса у односу на садашњих 32-33 степена, те нас очекују температуре око 20. подеока – рекао је за „Блиц“ метеоролог Ђорђе Ђурић.

Zbog visokih temperatura uključen alarm, ali neće potrajati

Циклон који долази са Јадрана донеће захлађење у целом региону, а у Србији ће прво погодити североозапад земље, и то у недељу увече. Наоблачење, пљускови и грмљавина до понедељка ујутру захватиће и остатак Србије.

– Ово погоршање времена буквално ће одувати лето из Србије, али још није сигурно колико ће тачно дана трајати. Све зависи од путање којом ће се кретати циклон, а за сада подаци још увек варирају. Требало би да буде пролазног карактера – рекао је Ђурић, и напоменуо да на локалном нивоу може бити обилних падавина.

Trenutna prognoza pokazuje da sada kiša neće potrajati, ali će je biti u prvoj polovini septembra

Након што прође нестабилнији период, крајем августа и почетком септембра биће око 25 степени, те још није време да се опростимо са летом, закључује метеоролог.

Жути метео аларм

Данима је на снази жути метео аларм због високих температура, и то у читавој земљи. Он је активан и данас, а биће и у среду и четвртак. У понеким деловима Србије постоји опасност и од грмљавине, која се може очекивати у вечерњим часовима, као и краткотрајни локални пљускови.

Искључиво у четвртак дуваће умерен до јак југоисточни ветар у кошавском подручју: у поморављу, подунављу и на југу Баната.

М.М.   Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо