Чипкасте гаће, па за Вучићем | Жиг Инфо

Чипкасте гаће, па за Вучићем

Политички аутизам опака је болест. Од Милошевића, преко Тадића, па до Вучића нема никога да погледа кроз прозор како људи живе, него гледају свет онако како се њима свиђа и како им подгузњаци испричају.

Та се болештина лако прелије на све слојеве неспособних режима. Прича ми колега како је 5. октобра 2000. године са групом новинара државног дневног листа пола дана седео у редакцији као да се ништа не дешава. Када се дим винуо са Скупштине напокон су пошли код главног уредника који је у канцеларији на десетом спрату мирно гледао у компјутер. Тамо, наравно, ништа није могао да види јер су вести пуштали из Тањуга, такви исти као он, а у режимским медијима увек је све весело, лепо и цвета. Новинари надали дреку да погледа кроз прозор и да је напољу малтене рат, а главни им одговори: „Агенције ништа не јављају“.

Епилог је да тај дневни лист и режим који није хтео да гледа кроз прозор одавно не постоје.

Било је и другачијих. Покојни гувернер НБЈ Драгослав Аврамовић залазио је у народ, ишао на пијацу, разговарао са људима, па је и знао како стоје ствари. А овај препаметни премијер неће ништа да зна, ни да чује народ, а камоли да му поверује. Ваљда и он гледа у компјутер или слуша шта му причају подгузњаци, или вероватно обоје.

Дачић је 2012. причао да су за Динкића људи само бројке. Можда је баш зато Вучић задржао Динкића као саветника за арапске послове, ако тако може да се назове инвестиција од 22.000 евра у мегапројекат Београд на води. Али, Дачић је тада опрао руке од Динкића који је пао под цензус, а сада изгледа цени да Вучићу још није време.

Стога Вучић још може да се игра цифрама из компјутера. И да каже како су у претходној власти били идиоти. Па, у претходној влади Вучић је био први потпредседник. Али, ако је мислио на оне Тадићеве, онда напокон у нечему можемо да будемо сагласни са њим.

Само, они су за четири године узели пет милијарди кредита, а ови 11. Ко је ту већи идиот?

Изгледа, ипак, да премијер сматра да су грађани највећи идиоти, те им је у лице сасуо да није важно што уџбеници коштају 150 евра када су им већ родитељи ишли на море, уместо да летују у Србији како је препоручио.

А шта је с онима који су летовали на селу с мотиком у руци (све ми је чешће мотика на памети, и то усрана), или бацали штрицлу с молерима, или зарађивали другим додатним пословима када већ не могу на послу или немају запослење?

И да ли је овај опљачкани народ ишао на море или је то око 500.000 паразита у државној служби? Они имају далеко веће плате од запослених у привреди, управо захваљујући суманутом задуживању и опорезивању сиротиње. Или су летовали Вучићеви кадрови на челу јавних предузећа, а има их са фондом за репрезентацију и од два милиона динара месечно. Или су то посланици СНС? Где су они летовали Вучићу? Где паразити из стотинак агенција за које си у кампањи обећао да ћеш да их укинеш?

У праву је премијер, нема пара за уџбенике, ни за путеве, железницу, канале… Али их нема зато што их он и његови траће.

У време мајдана у Кијеву је била популарна глумица која је демонстрирала са плакатом „Хоћу чипкасте гаће и у ЕУ.“ Они сабрани тада су прорекли да ће Порошенко, Јацењук и Турчинов да се обогате, а да ће глумица да заврши у московској Тверској улици где се окупљају курве. И ено глумице сада на интернету, тражи посао у Русији, али се не зна у каквим гаћама.

Тако је и нама Вучић наменио ЕУ и чипкасте гаће. А за њега и његове не бринем, као ни Украјинци за своје.

 

Игор Козарски, ВЕСТИ

Коментари

Коментари


Препоручујемо

Вучићу, ово је поскупело

За годину дана поскупеле су бројне намирнице, посебно воће, поврће и сухомеснати производи, а не само уље, како је прексиноћ изјавио премијер Александар Вучић. Коментари ...