ЦРНА ТАЧКА НА АУТОПУТУ Путници гину због умора | Жиг Инфо

ЦРНА ТАЧКА НА АУТОПУТУ Путници гину због умора

Несрећа код Бегаљичког брда у којој је јуче погинуло двоје а петоро повређено шеста је од почетка године на истом месту.

У „Путевима Србије“ тврде да анализе показују да је основни узрок несрећа – људски фактор.

У последњој несрећи на овој деоници која се догодила јуче погинуо је брачни пар из Немачке, а четворо деце је повређено. Несрећа се догодила на аутопуту 10 минута након поноћи.

Двоје погинулих и петоро повређених у овом удесу само су део црне статистике, према којој је, само од почетка 2015. године, на овој деоници аутопута Београд-Ниш, према незваничним подацима, погинуло седам а повређено чак 88 особа!

У две од шест несрећа учествовали су и аутобуси са више десетина путника…

Зоран Дробњак, директор „Путева“, тврди да су анализе показале да је главни узрок несрећа људски фактор.

– Никаквих проблема са саобраћајницом на овој деоници нема. И сами сте приметили да несреће махом изазивају странци, да се оне дешавају у касним вечерњим сатима, што иде у прилог томе да је узрок несрећа умор возача – тврди Дробњак.

 

 

Проблематични путеви 2. реда

– Анализа путева коју смо радили показала је добар квалитет путева и аутопутева у Србији. Проблеми су највећи на путевима 2. реда, који су у лошем стању. На њима покушавамо да смањимо број несрећа пре свега сигнализацијом – тврди Дробњак.

 

М. Јовићевић, БЛИЦ

Коментари

Коментари


Препоручујемо

Невреме 1 – Три, два, један…

Повремено читајући понешто од некога ми се деси да у својој глави поведем разговор са тим ликом и онда му свашта кажем. Понекад похвалим, понекад ...