ДА ЛИ КОНТРОЛОРИ СМЕЈУ ДА ИЗДАЈУ ПРЕКРШАЈНЕ КАЗНЕ? Алимпић: То могу само полиција и комуналци. Весић: Све по закону! | Жиг Инфо

ДА ЛИ КОНТРОЛОРИ СМЕЈУ ДА ИЗДАЈУ ПРЕКРШАЈНЕ КАЗНЕ? Алимпић: То могу само полиција и комуналци. Весић: Све по закону!

Предлог да контролори Бусплуса могу у јавном градском превозу сами да штампају прекршајне налоге и на лицу места кажњавају путнике без присуства комуналних полицајаца, узбуркао је страсти и на седници Скупштине града Београда.
Томе се оштро успротивио Зоран Алимпић (ДС).

– Овлашћена лица која смеју да легитимишу грађане и издају им прекршајни налог су само полицајац и комунални полицајац – тврди Алимпић.

Међутим, градски менаџер Горан Весић имао је другачије виђење ситуације.

– Електронски прекршајни налог је у складу са Законом о електронском потпису, односи се на све прекршаје, а не само на градски превоз. Измене које данас усвајамо су део Измена закона о прекршајима. Више од 50 одсто путника не плаћа превоз, а ово предузеће има губитак месечно и до 200 милиона динара – рекао је Весић.

Вест о новим надлежностима Бусплус конторлора измамила је и реакцију повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуба Шабића на његовом твитер налогу.

– Јесте да су оригиналност и маштовитост начелно лепе ствари али… – написао је Шабић

 

Како би спречили да путници без карте користе БГ воз, на седници је најављено и да ће ускоро бити у функцији и рампе на улазу у станице, али и контролори који ће прегледати карте пре уласака у возило.

BG VOZ

– У БГ возу се сваки дан вози 40.000 људи без карте. Затворићемо улазе, прво на Прокопу, Панчевачком мост и код Вуковог споменика који ће изгледати као светски метрои, а онда и на осталима. Ставићемо рампе и блиндиране валидаторе, док ће контролори ван возила, пре вожње, контролисати карте. Из градског буџета сада се издвајају 24 милијарде динара за ГСП „Београд“, а сад цемо то смањити. Набавићемо школске аутобусе, јер су деца у приградским насељима приоритет – рекао је Угљеша Митровић, директор Дирекције за јавни превоз.

Дуња Тулимировић    Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо

ЖИГ СТРИП Уједињени за боља радна места

Општински одбор СНС Гроцка организовао је акцију скидања плаката, у насељима на територији општине Гроцка, који су се лепили током изборне кампање. Коментари Коментари