ДА ЛИ СТЕ СЕ ЗАПИТАЛИ КОЛИКЕ СУ ПЛАТЕ ПРЕДСЕДНИКА У РЕГИОНУ? Вучићева је најмања, а овако стоје остали! Само Мило своју крије ко змија ноге! | Жиг Инфо

ДА ЛИ СТЕ СЕ ЗАПИТАЛИ КОЛИКЕ СУ ПЛАТЕ ПРЕДСЕДНИКА У РЕГИОНУ? Вучићева је најмања, а овако стоје остали! Само Мило своју крије ко змија ноге!

Председник Словеније Борут Пахор има највећу месечну плату међу председницима из региона, док најмању прима шеф српске државе Александар Вучић.

Плата председника Словеније на месечном нивоу, како се наводи у његовој имовинској карти, износи 3.322 евра, а с друге стране, председник Србије Александар Вучић месечно прима чак три пута мање, односно 1.083 евра.

Више од 3.000 евра износе месечна примања хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић, али и чланова Председништва Босне и Херцеговине.

Према подацима хрватског Поверенства за одлучивање о сукобу интереса, Грабар Китаровић има нето плату од 3.276 евра, док чланови Председништва БиХ у просеку зарађују 3.091 евро месечно.

Према подацима Централне изборне комисије БиХ, чланови Председништва те земље Бакир Изетбеговић, Драган Човић и Младен Иванић примају 2.862 евра, 2.874 евра и 3.536 евра месечно, респективно.

Премда на сајту Агенције за спречавање корупције Црне Горе још нису објављени подаци о месечним примањима председника Црне Горе Мила Ђукановића, познато је да је његов претходник на тој позицији месечно зарађивао око 2.420 евра, па се закључује да толико износи и Ђукановићева месечна зарада, пише подгоричка Побједа.

Мање од 2.000 евра месечно зарађују председници Албаније, Илир Мета, чија плата износи 1.425 евра и Македоније, Ђорђе Иванов, који зарађује 1.250 евра.

У тексту се такође напомиње да плате председника далеко надилазе просечна месечна нето примања у региону, при чему су рекордери тројица чланова Председништва Босне и Херцеговине. Месечна зарада Бакира Изетбеговића, Драгана Човића и Младена Иванића, примера ради, седам пута је виша у односу на просек у Босни и Херцеговини.

Грабар Китаровић, Иванов и Пахор имају троструко више плате од просечне у Хрватској, односно Македонији и Словенији, док је плата председника Србије Александра Вучића дупло виша у односу на просечну плату у Србији.

Према службеним подацима, највеће просечне плате у региону имају Словенија и Хрватска, а најниже Македонија и Босна и Херцеговина.

Курир.рс/Тањуг

Коментари

Коментари


Препоручујемо