Дачић: Светски центри моћи се заиграли око граница на Балкану | Жиг Инфо

Дачић: Светски центри моћи се заиграли око граница на Балкану

Светски центри моћи су се заиграли када су мислили да је могуће прекрајати границе на Балкану, јер овај регион није део ЕУ, изјавио је министар спољних послова Србије Ивица Дачић за московски лист Известија.

Према Дачићевим речима, "то је један од најсветлијих примера двоструких стандарда и лицемерја светске политике", пренео је Спутњик.

Шеф српске дипломатије је додао да ће Београд остати присталица европских принципа и демократије, али неће жртвовати своју независност.

"Наставићемо да се боримо за своју будућност, сарађујемо са нашим суседима и покушамо да решимо проблем", рекао је Дачић.

На питање да ли ће Србија увести санкције Русији на захтев Запада, Дачић је рекао да Србија са Русијом жели да одржи свеобухватну сарадњу и пријатељске односе у политичкој и економској области, науци, култури, образовању, као и у питањима одбране, безбедности и војне индустрије.

"И наставићемо то и убудуће. Стога ће Србија остати доследна у својој политици и неће се придружити европским антируским санкцијама. Штавише, надамо се и желимо што скорије укидање санкција Русији", истакао је Дачић.

Српски министар је додао да се Србија суочава са последицама своје одлуке.

"Србија жели у ЕУ, али никада нећемо ићи против сопствених националних интереса и никада нећемо увести санкције пријатељима", рекао је Дачић.

RTS.RS! Izvor vesti

Коментари

Коментари

Препоручујемо