ДАН Д ЗА МАМЕ И ТАТЕ Да ли вам је дете уписано у вртић сазнаћете 12.ЈУНА | Жиг Инфо

ДАН Д ЗА МАМЕ И ТАТЕ Да ли вам је дете уписано у вртић сазнаћете 12.ЈУНА

Дан Д за београдске маме и тате биће 12. јун када ће на огласним таблама предшколских установа бити објављене листе са малишанима који су успели да се упишу у вртиће.

Упис деце за места у предшколским установама ове године трајаће од 8. до 19. маја, захтеви могу да се поднесу електронским путем и непосредно у установама.

Према подацима из јануара ове године, београдски вртићи моћи ће да приме око 7.000 малишана, од чега око 5.000 у јаслама и око 2.000 у вртићима. Проблем је, међутим, што се већ сада на листи чекања налази 8.280 малишана – 4.902 са приоритетом и 3.378 без приоритета.

Вршилац дужности секретара за образовање и дечју заштиту Славко Гак, доскорашњи градски секретар за спорт, састао се данас с директорима свих предшколских установа у Београду, с којима је разговарао о предстојећем упису деце у вртиће. Он је челне људе 17 предшколских установа позвао на ефикасан, транспарентан и праведан упис деце у вртиће у радној 2017/2018. години.

– Наш највећи проблем јесте недовољно места у вртићима. Хајде да заједно покушамо да повећамо број ових места и да упис једном не буде трауматичан за родитеље – поручио је Гак на састанку у згради Градске управе.

Trenutak odluke 12. juna

Коначан број слободних места у вртићима у Београду за радну 2017/2018. годину Секретаријат за образовање и дечју заштиту ће имати у петак. То је рок до када се предшколске установе морају појединачно изјаснити о броју слободних места са којима располажу.

Беоинфо, Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо

Србија клизи у пропаст

Све чешћи драматични написи „Брдо прогутало кућу“ и „Бујица однела мост“, „нестао део пута“ и више него узнемирујућа порука српског министра за ванредне ситуације Велимира ...