Деца из Србије освојила седам медаља на Светским дечјим победничким играма | Жиг Инфо

Деца из Србије освојила седам медаља на Светским дечјим победничким играма

Завршене су девете по реду Светске дечје победничке игре – спортско такмичење, највеће те врсте у свету, које окупља децу лечену од рака из целог света, а деца из Србије враћају се на београдски аеродром данас у 22:10х и доносе седам медаља.

Девете по реду Светске дечје победничке игре одржале су се ове године у Москви, и трајале су од 2. до 6. августа, а Национално удружење родитеља деце оболеле од рака НУРДОР је по шести пут ове године омогућило да и репрезентација Србије учествује на овој посебној олимпијади.

Млади спортисти из земаља широм света такмичили су се у шест спортских дисциплина – атлетици, стоном тенису, малом фудбалу, пливању, шаху и стрељаштву. Трка у инвалидским колицима и леђно пливање понуђени су као одвојене дисциплине, како би могла да учествују и деца са инвалидитетом. НУРДОР тим је и ове године бројао осам учесника узраста од седам до 16 година у пратњи волонтера.

,,У протеклих шест година више од 50 деце је захваљујући НУРДОР-у учествовало на Светским победничким играма. Сваке године донесу много медаља и врате се неизмерно срећни и поносни на свој тим и себе. Ово за њих много значи, могућност да представљају своју земљу и постижу успехе, а уз све то заједно са другарима из свих делова света деле радост и срећу. Они су сви прави мали хероји, који знају шта значи борити се у најтежим биткама и побеђивати, а гледати их како овде славе живот сви заједно је нешто толико посебно и снажно да је тешко наћи речи за такав осећај – каже Марија Ђуровић, родитељ и члан НУРДОР-а.

НУРДОР је у саопштењу захвалио свим пријатељима и донаторима који су помогли пут у Москву.

Данас Онлине

Коментари

Коментари


Препоручујемо