ДЕВОЈЧИЦУ СИЛОВАЛИ И ОЧУХ И КОМШИЈА „Ноћу ју је водио по кафанама и подводио, а њена мајка је знала и ЋУТАЛА“ | Жиг Инфо

ДЕВОЈЧИЦУ СИЛОВАЛИ И ОЧУХ И КОМШИЈА „Ноћу ју је водио по кафанама и подводио, а њена мајка је знала и ЋУТАЛА“

Не могу да разумем да једна мајка није реаговала на жалбе ћерке, да је очух подводи и комшија злоставља, огорчено, с болом у гласу прича Саша Мратић (37) из Александровца код Жабара, отац малолетне С. М. (15).

Он је поднео тужбу за старатељство против девојчицине мајке Данијеле Миладиновић из Буковца код Деспотовца, јер је Данијелин невенчани муж Владан Здравковић ухапшен због сумње да је пет година силовао девојчицу!

Овај случај сексуалног злостављања разоткривен је у октобру прошле године, Здравковић је ухапшен и данас треба да седне на оптуженичку клупу због силовања девојчице, за шта му прети казна од 10 до 40 година затвора.

Иако је девојчица испричала да се мајци жалила на Владаново понашање, Данијела није оптужена ни за прикривање, чак ни за занемаривање детета, али је бригу о С. М. преузела хранитељска породица из села код Деспотовца.

Написала ми је поруку о тим нападима, проследио сам је Центру за социјални рад у Деспотовцу и очекујем да ће тамошње тужилаштво покренути истрагу Саша Мратић, отац девојчице
– Са ћерком сам сада у свакодневном телефонском контакту, повремено је и посетим код хранитеља. Отворила се, стекла поверење у мене и пожалила ми се да ју је нападао још један деда из тога села који је долазио у њихову кућу. И о томе се пожалила мајци, али је Данијела њен вапај игнорисала. Написала ми је поруку о тим нападима, проследио сам је Центру за социјални рад у Деспотовцу и очекујем да ће тамошње тужилаштво покренути истрагу. Ћерка ми је чак рекла „тешко мени када мајка то сазна“ – каже за „Блиц“ Мратић.

Мратић се нада да ће истражни органи реаговати.

– Не могу да разумем Данијелу, која није реаговала на ћеркине жалбе. То је трајало годинама. Ћерка ми је испричала и да ју је Владан ноћу водио по кафанама, мештани села, па и Данијелини рођаци, тврде да ју је и подводио, али је Данијела остајала нема. Наводно је силовао и Данијелину мајку. Можда га је Данијела много волела и воли, али то није разлог да жртвује ћерку и мајку – констатује Мратић.

Према незваничним информацијама, тужилаштво је проширило истрагу и против комшије.

Мратић је, после хапшења Здравковића, против Данијеле Миладиновић поднео и кривичну пријаву јер је није реаговала на ћеркине вапаје, али је та пријава одбачена.

Нада се, ипак, да ће одлука суда по његовој тужби за старатељтво бити позитивна по њега, те да ће ћерка, чије виђање му је било ускраћено од њеног рођења јер му је Здравковић претио, коначно почети да живи са њим.

Владан Здравковић је ухапшен средином прошлог октобра због сумње да је пре пет година силовао пасторку малолетну С. М. (14). Сексуално злостављање је почело када је девојчица имала само девет година.

Ћутала, јер је, наводно, мајка то прећутно одобравала, највероватније из страха. Случај је откривен кад се тинејџерка пожалила школском психологу, који је о свему обавестио Центар за социјални рад, а они тужилаштво и полицију.

Мајка: Имам својих проблема

Данијела Миладиновић са Здравковићем има двоје деце, узраста од пет и осам година. Непосредно после хапшења Здра­вковића тврдила је да је код њих у кући „све било нормално“ и да „не може још да поверује“.

– Као мајка се грозно осећам, али ме пустите, мало имам својих проблема – рекла је Миладиновић и додала да очекује да ће јој се ћерка ускоро вратити и да ће наставити „нормалан живот“.

Међутим, и шест месеци после те Данијелине изјаве њена ћерка је и даље у хранитељској породици.

Ана Ж. Аџић   Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо