Ђилас у Гроцкој, Пударцима и Калуђерици: Сви да имају исте услове за живот | Жиг Инфо

Ђилас у Гроцкој, Пударцима и Калуђерици: Сви да имају исте услове за живот

Кандидат за градоначелника Београда листе Драган Ђилас и носилац листе „Београд одлучује, људи побеђују!“ разговарао је са пољопривредницима из Гроцке.

Мештани Гроцке пожалили су се да систем за наводњавање „кап по кап“ у Пударцима који је изграђен у време Ђиласовог мандата као градоначелника, због немара актуелних власти до данас није пуштен у рад, па су пољопривредници из Гроцке претрпели огромну материјалну штету, саопштила је листа „Београд одлучује, људи побеђују!“.

„Прошле године смо имали страшну сушу. Ове године нам кајсија није родила, зато што нисмо могли да наводњавамо. Штета је огромна. Овако како сад стоје ствари, пропашћемо врло брзо. Да систем за наводњавање ради, имали бисмо принос за 40-50 одсто већи“, рекао је Драган Илић, пољопривредник из Пудараца.

Ђилас је рекао да је шокиран што тај систем, који је био у потпуности спреман још 2013. године, до данас није пуштен у рад.

У саопштењу је наведено да читав тај крај годишње може да произведе око 67.000 тона воћа, што је за подручје Балкана значајна количина и велики потенцијал, због чега је била посвећена велика пажња том пројекту у Ђиласовом мандату.

Ђилас је данас разговарао с пољопривредницима из Гроцке и о могућностима складиштења и продаје воћа, које се већ ради у Тиролу, где сваки воћар преда воће у хладњачу, државну или приватну, чекајући најбољу откупну цену.

 

Након тога, Ђилас је у Калуђерици изјавио да је неопходно да сви грађани главног града имају исте базичне услове за живот као што су асфалтирани путеви, водовод, школе, обданишта и домови здравља.

Он је предложио да се уведу кружне линије минибуса кроз Калуђерицу с обзиром на удаљеност појединих делова од станица градског превоза, подсећајући да су такве линије у време његовог мандата већ уведене у појединим београдским насељима, преноси се у саопштењу.

„Предложио сам актуелној власти у Београду да покажу слике онога што су урадили у Калуђерици. Моје четири слике Калуђерице су: школа, обданиште, Дом здравља које смо направили и улице које смо асфалтирали. Ево, нека они покажу ако имају слику једне једине ствари коју су урадили у Калуђерици за претходне четири године“, рекао је Ђилас.

Пензионери из Калуђерице са којима је разговарао казали су, како се наводи у саопштењу, да су изгубили сваку наду, јер актуелна власт не показује никакво интересовање за њихов статус.

Ђилас је гарантовао поновно увођење годишње помоћи у износу од 20.000 динара пензионерима којима су противзаконито смањене пензије.

Коментари

Коментари


Препоручујемо