До петка ће бити све топлије, а за викенд нас чека ПРЕОКРЕТ | Жиг Инфо

До петка ће бити све топлије, а за викенд нас чека ПРЕОКРЕТ

Хладни талас који у Србији траје већ недељу дана остаје за нама, док ће темепратуре већ од данас бити у благом порасту све до петка. Ипак, за викенд нас очекује изненађење.

Након хладног јутра, током којег је у Србији било од -8 до -4 степени Целзијусових, дан ће бити претежно сунчано и мало топлији него претходни, кажу метеоролози РХМЗ, а највише дневне температуре кретаће се од 1 до 4 степени.

И кошава која је претходних дана дувала, осетно ће ослабити, па ће ветар бити претежно слаб, на истоку умерен и јак, западни и северозападни.

Међутим, до петка ће температуре из дана у дан бити у порасту, а последњег радног дана у недељи очекује нас и до 12 степени Целзијусових, кад ће и јутарња температура бити један степен, али коначно у плусу.

Све до петка нас чекају хладна јутра са мразом, по котлинама и речним долинама и с маглом. У данима који ће бити претежно сунчани и све топлији, неће бити падавина, све до викенда.

Промена времена очекује се од суботе, када ће поново наступити променљиво и облачно време, а у појединим крајевима Србије и са слабом кишом.

Мраз, поледица и кошава

Почетак радне недеље возачима по правилу доноси појачан интензитет саобраћаја, а како се од данас ђаци враћају у школске клупе, из АМСС саветују знатно већи опрез и смањење брзине у градским срединама, нарочито на пешачким прелазима.

Д.К   Тањуг/Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо