ЧУДНОВАТ ДОГАЂАЈ Рус умро под Острогом, Амфилохије га окадио! | Жиг Инфо

ЧУДНОВАТ ДОГАЂАЈ Рус умро под Острогом, Амфилохије га окадио!

Рус умро пред Амфилохијем под Острогом! Права драма одиграла се у среду испред манастира Острог, када је једном руском држављанину после литургије коју је служио митрополит црногорско-приморски нагло позлило, након чега је преминуо. Амфилохије није часио ни часа, већ је упокојеном одмах на лицу места одржао опело!

Јуриј Николајевич Камнев из Москве (59) сручио се на под док је чекао ред на поклоњење Светом Василију Острошком Чудотворцу. Он је тиме постао први човек који се, како је митрополит рекао, на овај начин упокојио у тој светињи…

Амфилохије, кога је ова ситуација веома узнемирила, али и остали свештеници и верници који су се у том моменту нашли испред светиње, свим силама покушавали су да му помогну, међутим, није им пошло за руком. На лице места одмах су дошле полиција и екипе Хитне помоћи, које су могле само да констатују смрт.

Преминули руски држављанин је у острошку светињу дошао са групом поклоника, а последњих годину дана често је боравио у Црној Гори.

Након што су лекари констатовали смрт, митрополит Амфилохије, који је био видно потресен овим догађајем, одслужио је мали помен и одржао кратку беседу.

– Бог да му душу прости и подари царство небеско. Први случај да се неко упокоји овако у овој светињи. То је неко Божје знамење Јуријево. Господ га је примио овде, у овој светињи, и да му Бог опрости све грехе вољне и невољне и да га упокоји са Аврамом, Исаком и Јаковом и Светим Василијем Острошким, који га је на чудан начин призвао на ово место да одавде крене у царство небеско – казао је митрополит Амфилохије.

 

Јелена Донђевић, Ало

Коментари

Коментари


Препоручујемо