Док министар обилази бабе по Сечњу, војска му штрајкује | Жиг Инфо

Док министар обилази бабе по Сечњу, војска му штрајкује

У недељу 27. новембра, одржан је протест Војног синдиката Србије испред зграде Министарства одбране. Војници су прошетали до Председништва, где су председнику Србије оставили писмо са захтевима, у ком су скренули пажњу на свој тежак материјални положај.

Из синдиката су, са скупа, оптужили Генералштаб и Министарство одбране да су својим неодговорним потезима урушили способност оружаних снага и само ове године навели око 1.000 људи на напусти војску.

Одговарајући на питања представника појединих телевизија и новина, представници војног и полицијског синдиката негирали су тврдње да су повезани са било каквим невладиним и другим домаћим и страним организацијама, појединим медијима из Србије који се истичу критичким ставом према Влади, као и са фондовима иза којих стоје Сорош или Рокфелер и позвали те медије да слободне објаве ако имају супротне информације.

Затим су сви прошетали до зграде Председништва, не ометајући саобраћај, тротоаром, и председнику Николићу, који је и врховни командант оружаних снага, оставили писмо.

А у истом дану, министар одбране Зоран Ђорђевић боравио је у Сечњу на позив руководства Уније жена општинског одбора СНС Сечањ, на челу са копредседницама Биљаном Савовић и Милимирком Антић.. Како се наводи у медијима, тема радног састанка је била “Важна улога жена у политичком и свим другима сверама у Србији”.

Исти дан касније, како се наводи у саопштењу Министарства одбране, Ђорђевић је поносан на припаднике Војске Србије јер се нису одазвали позиву политикантског синдикалног руководства.

 

За Жиг Инфо:
Дејан Горановић

Коментари

Коментари


Препоручујемо