ДРАМАТИЧНО У УКРАЈИНИ: Сукоб испред скупштине, повређено 30 полицајаца | Жиг Инфо

ДРАМАТИЧНО У УКРАЈИНИ: Сукоб испред скупштине, повређено 30 полицајаца

Најмање 50 припадника украјинске националне гарде повређено је данас у експлозији бомбе испред зграде скупштине.

Најмање 50 припадника украјинске националне гарде повређено је данас у експлозији бомбе испред зграде украјинске Врховне раде (скупштине) током сукоба припадника полиције и учесника митинга против уношења измена у Устав.

Четворица њих је у веома тешком стању, рекао је саветник украјинског Министра унутрашњих послова Антон Герашченко.

„Ручна бомба је бачена на припаднике оружаних снага који су штитили Врховну раду. Неколико припадника Националне гарде задобило је тешке повреде и њихов живот је у опасности“, додао је он.

Локални медији преносе да је пет до седам особа теже повређено, као и да су повређени припадници Националне гарде и представници министарства унутрашњих послова хоспитализовани.

Сукоби испред скупштине и даље трају, демонстранти гађају полицију димним бомбама, камењем и флашама, а централни трг прекирвен је густим димом, преноси ТАС С.

Нацрт Устава предвиђа да се специфичности остваривања локалне управе у одређеним рејонима Доњецке и Луганске области на истоку земље одређују посебним законом.

Радио Слобода извештава да учесници данашњег протеста сматрају да ће посланици „легализовати аутономију окупираних територија Донбаса, амнестирати терористе и дати им потпуну власт“.

Агенција УНН навела је раније да је полиција потиснула демонстранте од централног улаза у Раду ка оближњем парку.

УНИАН преноси да су демонстранти – међу којима су најактивнији присталице партије Слобода, бацали на полицију димне бомбе, употребљавали дрвене палице и сузавце.

Полиција је направила неколико кордона око зграде скупштине.

Учесници акције дочекали су усвајање измена Уставу узвицима „Срамота“ и „Доле банда!“.

Посланици Раде нешто пре тога усвојили су у „првом читању“ предлог закона о изменама које се односе на децентрализацију, са 265 гласова за.

 

(tanjug)

Коментари

Коментари


Препоручујемо

Пасоши отмичара прави, у Француској већ познати по кривичним делима, мајка девојчице помогла полицији

Небојша Стефановић: Истрага се наставља у сарадњи са француским властима, кренули најкраћим путем да напусте Србију. У дечјем пасошу који је пронађен код ухапшених слика ...