ДРСКОСТ БЕЗ ГРАНИЦА Глуме ЗАЉУБЉЕНИ ПАР на плажи, а чим им окренете леђа, узму вам СВЕ ШТО ИМАТЕ | Жиг Инфо

ДРСКОСТ БЕЗ ГРАНИЦА Глуме ЗАЉУБЉЕНИ ПАР на плажи, а чим им окренете леђа, узму вам СВЕ ШТО ИМАТЕ

Телефони, новчаници, сатови… Шта год туристи оставе на пешкиру док се купају, потенцијални је мамац за лопове у близини. Још ако они делују притајено, као млади љубавни пар, жртве ни не слуте да су следећа мета баш они. Чим ускоче у воду да се охладе, лопови покупе шта им треба.

Стручњаци са којима је “Блиц” разговарао кажу да су овакве крађе уобичајено за ово, летње, доба године, јер лопови на плажама имају лак плен, а парови нису толико упадљиви.

Романсирани пљачкаши

Психолог и судски вештак Јован М. Крстић објашњава да момак и девојка буде мање сумњи код жртава и да је то свима познато из романсираних приказа сада чувеног америчког лоповског пара Бони Паркер и Клајд Бароу.

– Позадина оваквих крађа је различита. Неки парови долазе циљано да краду, и они су обично уиграни, па их је теже ухватити. Други то почињу да раде да би продужили летовање и имали новац за провод. Има и оних који су наркомани и тај начин себи обезбеђују дозу – каже Крстић.

Policija u Crnoj Gori je u roku od tri dana uhapsila dva mlada para iz Srbije

Полиција прави заседе

Да су овакве пљачке учестале сведочи и то што је у размаку од само три дана црногорска полиција на њиховом приморију разоткрила два пара – момке и девојке из Србије, који су крали по плажама.

Криминолог др Златко Николић каже да су то типичне крађе, јер је лоповима није тешко да на плажи буду непримећени.

– Паровима лопова је још лакше јер нису толико упадљиви и не изазивају сумњу. Сада има нових скупљих ствари, мобилних телефона и разних електронских уређаја који се носе на плажу. У данашње време такође и о овоме медији извештавају више него раније. Полицајци су се досетили, па дежурају и праве заседе. Такође и полицајци из Србије иду као испомоћ у Црну Гору у време летње сезоне и помажу колегама – каже др Николић.

Turisti na plažama su lak plen

Туристи на плажама су лак плен

Пријавила момка, али са лажним подацима

У последњем случају ухапшени су Милош Б. из Београда, и његова девојка Андријана Ј, такође држављанка Србије. У МУП Црне Горе кажу да се он сумњичи за две крађа, док се она терети да му је помогла после крађа. Како се сумња Милош је 12. августа 2017. у Игалу искористио непажњу две особе – такође држављана Србије која су се налазила у мору и са плаже, где су оставили ствари, узео два мобилна телефона, новчаник са 120 евра и лична документа.

Андријана се терети да је након што су покрадени држављани Србије пријавили пљачку, полицијским службеницима казала да је кривична дела починио њен момак али им је притом дала лажне податке о њему.

Она се тако терети да је омогућила Милошу да, у међувремену, напусти територију Црне Горе. Полиција је идентификовала Милоша, а ухапсила је Андријану и од ње одузела три мобилна телефона, три ручна сата, и 852 евра. Утврђено је да један мобилни телефон потиче из једне од ове две крађе и биће враћен власнику, док у полицији раде на утврђивању власништва над осталим стварима.

Фали им новац за море

Само три дана раније Будванска полиција ухапсила је српске држављане М. Б (24) К. В. (25), који су осумњичени за пет крађа на Словенској плажи у Будви. Они су ухапшени у полицијској заседи док су покушавали да украду личне ствари и торбу са плаже док су се туристи купали у мору. Полицији је раније пријављено да се на тој плажи дешавају учестале крађе. М. Б. је ухапшен у тренутку док је са украденом торбом покушао да оде са плаже, а ухапшена је и његова девојка која му је давала подршку. Овај пар је недостатак новца за провод и боравак обезбеђивао свакодневним крађама.

Вук З. Цвијић   Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо

АРХИМАНДРИТ ИЗ РАЈИНОВЦА Монах који пуни таблоиде, Цецин исповедник кандидат за Милтон?

Сасвим неочекивано на неформалној листи потенцијалних кандидата за владичански трон у Канади нашао се и архимандрит Стефан Шарић из манастира Рајиновац код Београда. Коментари Коментари