четвртак, 24 јун 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

НОВИ ИНЦИДЕНТ НА ПРУЗИ КОД НИША Исклизнули вагони са фосфорном киселином

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Између железничких станица Матејевац и Сврљиг, на прузи Нишš - Зајечар ноћас у 00.35 сати, исклизнуло је пет вагон-цистерни товарених фосфорном киселином. Цистерне, са по једном осовином, се нису преврнуле и нема опасности по становнишšтво и жžивотну средину, саопштиле су "Инфраструктуре ЖŽелезнице Србије".

Реч је о цистернама које су се налазиле у средини теретног воза број 52792, превозника "Србија Карго", који је саобраћао из Прахова за Шабац, наводи се у саопштењу.

Како се додаје, комисија Жžелезнице изашла је на лице места и прецизно ће утврдити узрок ванредног догађаја.
 
- Узрок овог исклизнућа није стање жžелезничке инфраструктуре, која је управо на овом месту санирана током 2018. године - пишšе у саопштењу.
Инфраструктура ЖŽелезнице Србије напомиње да ниједна од цистерни није преврнута већ су само делимично исклизнуле из колосека. Наводи се и да цистерне нису оштећене и да нема никаквих цурења, као и да нема угрожžавања становнишšтва и жžивотне средине.
 
Рашšчишћавање пруге је почело јутрос у четири часа, а очекује се да ће саобраћај на овом делу пруге поново бити успостављен у наредних 24 сата.
 
Подсећамо, пре само две недеље слична несрећа се догодила када су се преврнуле две од 14 цистерни из возне композиције које су превозиле течни амонијак. Несрећа се догодила надомак села Јасеновик на прузи Ниш- Зајечар. Том приликом су евакуисани сви мештани Јасеновика, њих око 350

Промо

Bg

Најчитаније