недеља, 17 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Директор "Железница Србије": Ево зашто сам дао отказ

Оцена корисника:  1 / 5

Звезда активнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Генерални директор Железница као разлоге за подношење оставке између осталог наводи неусаглашеност Статута, немогућност располагања имовином, блокаду рачуна.

 

Генерални директор предзећа "Железнице Србије а.д" Мирослав Стојичић поднео је оставку, потврђено је и у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.
 
Стојичић је упутио допис Влади Србије, Министарству, као и председнику Скупштине "Железнице Србије а.д." у коме их обавештава да подноси оставку.
 
Он наводи и да се његов мандат завршио закључно са 17. јануаром ове године.
 
Подсећа да је на дужност генералног директора ступио пре четири године конкурсним решењем и наводи да је његов мандат "био и остао условљен проблемима који онемогућавају даљу реализацију процеса реструктурисања железницког сектора, бар из позиције бројним чиниоцима суженог деловања моје службе".
Као разлоге за подношење оставке између осталог наводи неусаглашеност Статута Железнице Србије а.д. да Законом о јавним предузећима, немогућност располагања имовином Железнице Србије, блокаду жиро рацуна у износу од 767.700.313, 92 динара.
 
У Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Тањугу је речено да се предузеће "Железнице Србије а.д" не бави управљањем железницким пројектима и инфраструктуром на железници већ наслеђеним дуговима српских железница и имовином.
 
Такође, кажу да су ти процеси при крају и да се испуњавају услови за гашење тог предузећа.
 
Иначе, српске железнице су раније подељене на четири предузећа: Инфраструктура железнице Србије, Србијавоз, Србијакарго и Железнице Србије а.д.
 
Стојичић је на ову позицију постављен 17. јануара 2015. године.

Промо

Bg

Најчитаније