уторак, 15 октобар 2019
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Отворени конкурси за војне школе, Министарство одбране позива на "отворена врата"

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Конкурси за Средњу стручну војну школу, Војну академију и Медицински факултет Војномедицинске академију, отворени су од 15. фебруара до 31. марта, а конкурс за пријем ученика у Војну гимназију отворен је 1. фебруара и траје до 15. марта, саопштило је данас Министарство одбране Србије.

 Како се наводу у саопштењу, у акцији "Отворена врата", од 23. фебруара сваке суботе (23.02, 02.03, 09.03, 16.03, 23.03, 30.03.) од 10 до 13 часова сви заинтересовани кандидати за упис на Војну академију могу да дођу и посете Војну академију.

Током посете Војној академији, кандидати ће имати прилику да упознају услове живота и рада на Војној академији, посете интернат кадета, кабинете и спортске капацитете.
 
И у Војној гимназији, док траје конкурс за упис, заинтересовани кандидати могу сваке суботе од 10 до 13 да дођу у интернат Војне гимназије у Београду, где ће бити упознати са условима конкурса, живота и рада, интернатом и осталим капацитетима ове школе.
Војна академија ове године уписаће 183 кадета, а Медицински факултет Војномедицинске академије 25. У Средњу стручну војну школу биће уписано 65 дечака и девојчица, а у Војну гимназију 90 ученика оба пола.
- Бити војник у строју отаџбине одувек је била част. Зато је изазован и одговоран позив официра и подофицира Војске Србије трајни мотив који привлачи младе људе, јер је часна дужност одбране своје државе и свог народа била и остаје понос сваког њеног припадника. Основни разлози за традиционално велико интересовање младих за упис у војне школе је врхунско образовање и одлични услови школовања, бесплатан смештај и исхрана у интернатима, целокупна наставна литература и коришћење савремених капацитета за ваннаставне активности - каже се у саопштењу.
 
По завршетку војних школа, полазници добијају сигуран посао са могућношћу сталног стручног и каријерног усавршавања.

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније