петак, 04 децембар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Новинар Живковић на мети због говора на протесту

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Ненад Живковић, новинар портала Панчево Си Ти, размишља да покрене правни поступак против главног и одговорног уредника ТВ Панчево, Мирослава Милакова, због тродневне хајке коју овај медиј спроводи против њега.

 

Медијски линч започео је након што је Живковић говорио на протесту „Један од пет милиона“, одржаном 22. фебруара у Панчеву.
 
У протекла три дана, гледаоци локалне телевизије могли су да чују да је Живковић „смрад, лопов, издајник, страни плаћеник, шпијун…“, због чега се новинар, како нам је рекао, не осећа безбедно, те се обратио свим домаћим и међународним релевантним организацијама, указујући им кроз какав медијски линч пролази.
 
– Не могу ме они дискредитовати, али ово је смишљено урађено како би ми нацртали мету. Читава кампања је инспирисана са циљем да неки грађанин, који поверује у њихово „извештавање“, као свој патриотски чин схвати да треба да пребије тог новинара за кога је на ТВ Панчево чуо да је издајица, шпијун, плаћеник… – каже за Данас Живковић.
 
Према његовим речима, повод за прљаву кампању је био његов говор на протесту, односно набрајање високих функционера СНС-а који су ојадили његов крај.
 
– Врхушку Српске напредне странке у Јужнобанатском региону и Панчеву је погодило то што сам их у петак увече на протесту прозвао поименце и што сам навео сва њихова непочинства која чине на дневном нивоу. Њима се то није допало јер су се коначно суочили са аргументованом, јавном прозивком – наглашава Живковић. Не знајући како да одговоре на истину, додаје, кренули су у непримерену и непрофесионалну врсту обрачуна, који је прерастао у хајку.
 
– Та кампања показује на какве се гране срозао некада угледни медиј ТВ Панчево, претворивши се у пропагандну машинерију СНС-а. Њихове прилоге је и бесмислено демантовати. Кажу, на пример, да сам заговорник насиља, па потом да сам формирао Покрет за мир. Ти прилози врве од гомиле лажи и нелогичности које показују озбиљан поремећај логике – истиче Живковић.
 
Сем ТВ Панчева, негативну кампању против новинара покренуо је и портал Е Панчево, огранак Е Вршца, који на државним и локалним медијским конкурсима добијају милионе. О овом случају Живковић је послао мејлове на 900 адреса пријатеља, медија, невладиних организација, представника међународне заједнице, ЕУ, ОЕБС и амбасада земаља Запада.
 
„Ненад Живковић звани смрад показао је да није био гадљив режимских пара“, први је прилог ТВ Панчево о новинару који је говорио на протесту, а последњи у низу је „Како је Хајнц учио Нешу смрада да злоупотреби идеју и превари људе“. „На вечерашњем пропалом протесту опозиције у Панчеву говорио је и Ненад Живковић, звани Смрад, локални кафански беспосличар, представник омраженог ДОС-овског режима, сепаратиста, заговорник Војводине Републике, за кога је Србија геноцидна држава, а Панчевци, сем малог круга њему сличних дангуба, полусвет, коме прети „црвеном“ осветом“, овако је на локалној телевизији започета вест о Живковићу.
 
Хајку на новинара Ненада Живковића осудила су сва новинарска удружења у Србији.
 
Милаков без одговора
 
Главни уредник ТВ Панчево Мирослав Милаков јуче није одговарао на позиве Данаса, како би нам објаснио са којим циљем се на овој телевизији емитују садржаји у којима се, како је навела редакција портала Панчево Си Ти, на изразито непрофесионалан и непримерен начин, користећи неистине, обмане и измишљотине, дискредитује Ненад Живковић као личност.
К. Живановић   Данас

Најчитаније