петак, 28 фебруар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Стојана Вељковић: Почели су да ми руше кућу

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

– Почели су да руше. Молим вас, помозите!, узнемиреним гласом рекла нам је јутрос Стојана Вељковић из Бољеваца код Сурчина, која није пристала да држави прода кућу по понуђеној цени за изградњу Коридора 11.

 

Она годинама води спор са државам, међутим, иако је судски процес у току, багери су од јутрос испред њене куће а власти очигледно нису одустале у намери да руше све што им се нађе на путу, не били оствариле своје замисли.
 
– Багер је јутрос стао испред моје куће, а људи су ми ушли у двориште. Рекла сам им да је то приватан посед, да немају право ништа да раде. Изашли су из дворишта и почели да копају рупу испред капије. Срушили су ограду, капију, прокопали бетонски прилаз и бојим се да ће сада и кућу да ми сруше – ракла нам је Вељковић уплашено. Испред њеног дворишта тренутно се налази огромна рупа, а радници су јој рекли да копају због воде и водовода.
 
– Какав водовод? Па ни једне куће око мене нема, коме овде треба водовод? Очигледно је да су дошли да ми сруше кућу и избаце мене и децу на улицу – кроз сузе нам говори.
 
Стојана Вељковић нема комшије, јер су власници свих кућа око њене склопили договор са државом и продали куће које су у међувремену порушене, јер се налазе на траси будућег Коридора 11. Стојана је за Н1 прошле године рекла да је њој понуђено свега 3,4 милиона динара, док су власници околних кућа добили знатно више.
 
Проблем је у томе што је парцела на којој се налази њена кућа укњижена као пољопривредно земљиште, иако она плаћа порез за грађевинско. Што се државе тиче, она кућу и нема, иако на њу плаћа порез као и све остале дажбине, укључујући и Инфостан, чије услуге нема већ годину дана.
 
Она је рекла је како је гласала за Вучића и да се није надала оваком исходу. Након што је њена прича изашла у јавност, председник Србије је одмах позвао директора Путева Србије Зорана Дробњака који је посетио Стојану Вељковић, изјавивши да су постигли договор (за кућу је тражила 10 милиона динара). Међутим, наша саговорница тврди да ју је директор Путева Србије изиграо. Дробњак је у изјави за Данас рекао да је постигнут договор да се процес заврши на суду. Међутим, иако он још траје, надлежне то није спречило да пошаљу багере испред куће Сојане Вељковић.
 
Она истиче за Данас да је дубоко разочарана у Александра Вучића, и да му кампања у којој обећава бољу будућност Србије неће успети, јер „једино што он ради је обмањивање народа“.
 
– Рећи ћу и Вучићу и Дробњаку у лице да су лажови, па нек трпим последице. Борим се за своју децу, ја немам шта да изгубим – закључила је Стојана Вељковић.
Катарина Живановић   Данас

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније