недеља, 26 септембар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

НДНВ: Нове претње смрћу Динку Грухоњићу

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Независно друштво новинара Војводине (НДНВ) саопштило је да су данас програмском уреднику тог удружења, наставнику на Филозофском факултету у Новом Саду и новинару агенције Бета Динку Грухоњићу поново, „по ко зна који пут по реду“, упућене претње смрћу.

 

„Срешће те једном један Србин који воли свој народ на улици. Оно што буде уследило тада ће писати у новинама“ и „Пресудиће ти на улици један Србин који воли свој народ“, написао је анонимни коментатор испод Грухоњићевих текстова који се налазе на његовом блогу динкогрухоњиц.блогспот.цом, а преноси НДНВ.
 
У саопштењу се наводи да ће НДНВ о претњама обавестити надлежне органе и да ће поднети кривичну пријаву.
 
„Надамо се да ће овај пут надлежни органи заиста предузети озбиљне кораке и открити починиоце, односно да ће се коначно прекинути пракса некажњавања насилника за претње смрћу које упућују“, пише у саопштењу.
 
Додаје се да је реч о наставку дугогодишњих претњи које се упућују не само Грухоњићу и НДНВ-у, већ и свим професионалним новинарима и медијима у Војводини и Србији који свој посао раде у складу са кодексом.
 
„Те претње су у последње време поново учестале, нарочито након етикетирања и таргетирања професионалних новинара и медија од стране највиших државних и партијских званичника. НДНВ апелује на домаћу и медјународну јавност да реагују“, наводи се у саопштењу.

Промо

Bg

Најчитаније