понедељак, 29 новембар 2021

Друштво

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

"ТРАЖИМ ПОСАО, АЛИ И ДА СЕ ВИДИ ИСТИНА" Инжењер је огласом потресао пролазнике у центру Београда. Ево шта га је НАТЕРАЛО ДА ИЗАЂЕ НА УЛИЦЕ

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 
Остао сам без посла пре седам година, потрошио сам и последњи динар уштеђевине и ништа друго ми није преостало него да изађем на београдске улице са оваквим огласом, каже Милан Радојичић (54) из Црне Траве.
 
Радојичић је скренуо пажњу пролазника у Кнез Михаиловој улици и многе од њих натерао да се замисле носећи транспарент са огласом да, као дипломирани грађевински инжењер, пројектант са лиценцом, тражи посао. Фотографија на којој попут "човека - сендвича" држи оглас у најпрометнијој београдској улици муњевито се проширила друштвеним мрежама.
Милан Радојичић прича да је дипломирао на Грађевинском факултету у Нишу и својим послом бавио се од 1982. године ван Србије, све док фирма у којој је радио није отишла под стечај.
- Власт ми никада није дозволила да се својим послом бавим у родној земљи. Зато сам отишао у Републику Српску и тамо сам радио све до 2012. године. Од тад покушавам овде да се запослим - каже за "Блиц" Радојичић.
Где год да се јавио, прича он, наишао је на затворена врата. Како каже, пријављивао се у 100 предузећа, али позитивног одговора није било.
 
- Не жели ме нико зато што не трпим неправду, и никада нисам ћутао када бих видео да се нешто гради на непрописан или неадекватан начин - објашњава Радојичић.
 
Тренутно живи у Лесковцу, без породице је, а пошто није запослен принуђен је на то да се издржава од привремених послова.
 
- Помаже ми црква, с времена на време радим ситније послове тамо и тако зарађујем - прича инжењер.
Он је изричит у томе да изласком на улице не тражи посао од власти.
 
- Само тражим истину, да се види како стоје ствари - закључује Радојичић.
М. Петровић   Блиц

Saveti rs ubusen full

Bg

Подржи Жиг инфо

DUGME DONIRAJ baner

Најчитаније