уторак, 15 октобар 2019
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Војни синдикат позвао војнике да се активно укључе у протест

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 
Војни синдикат Србије позвао је данас своје чланове и остале припаднике војске да се у што већем броју активно укључе у протесте јер је то, како истичу, њихово уставно и законско право.
 
„То је законит и достојанствен начин да кажемо да смо незадовољни и да хоћемо да нас и наша права поштују“, наводи се у саопштењу тог синдиката.
 
Како истичу, не треба нико да им говори, а понајмање министар одбране, какво је данас стање у војсци, у „каквим условима и околностима раде, колико тешко и лоше живе и колико су понижени“.
„И даље је приоритетан задатак метла и кошење траве, и даље нам је плата за око 35 одсто испод законског минимума, и даље немамо исхрану у току рада и регрес, и даље лечење и партиципацију плаћамо двоструко више од осталих грађана, превоз на посао и са посла нам се плаћа онолико колико министар сматра да је довољно, и даље идемо голи и боси, и даље без накнаде радимо прековремено више него је то дозвољено законом“, наводе из синдиката.
 
Додају да и даље раде више послова без накнаде, да немају адекватну заштитну опрему, а оној коју имају рокови су одавно истекли, и даље их је 19.000 стамбено незбринутих, и даље их напуштају колеге којих је у задње четири године из војске отишло више од 4.000.
 

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније