четвртак, 13 август 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ЏАБА СЕ БРУКАО: Бора Чорба ипак НЕ добија улицу у Чачку

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Из локалне самоуправе Чачка демантовали су вест да ће једно насеље у том граду добити име по рок музичару и фронтмену групе Рибља Чорба, Борисаву Бори Ђорђевићу.

Председник Скупштинске комисије за одређивање назив

а улица у Чачку Милош Марић рекао је агенцији Бета да „није тачна вест“ да ће једно насеље у Чачку добити име по рок музичару Бори Ђорђевићу.

„Никаква иницијатива, нити предлог да неко насеље добије име по Бори Ђорђевићу није дошла у локалну самоуправу“, рекао је Марић, који је и шеф опозционе одборничке групе Нова Србија.

Он је истакао да ниједно насеље у Чачку и нема званичан назив и оценио да је „немогуће да само једно насеље добије име“.

Марић је додао да је Скупштинска комисија надлежна за давање имена улицама у граду и да то захтева утврђену административну процедуру.

И помоћник градоначелника Чачка Милан Бојовић, задужен за месне заједнице и инфраструктуре, рекао је да не постоји иницијатива да неко чачанско насеље добије име рок музичара Боре Ђорђевића.

„Ни на једном састанку се о томе није говорило. Не знам ко је могао да да такву информацију“, рекао је Бојовић новинарима.

Дневне новине „Вечерње новости“ објавиле су да ће једно насеље у Чачку понети име Борисав Бора Ђорђевић, и да ће он 12. маја присуствовати откривању табле са његовим именом.

Бора Ђорђевић рођен је 1. новембра 1952. године у Чачку, где је и започео музичку каријеру.

Н1/Данас

Најчитаније