петак, 05 јун 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Почео синдилакни протест у Београду (ВИДЕО)

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Неколико стотина људи окупило се данас у подне на синдикалном протесту у Београду, захтевајући да држава поштује права радника.

 

Протест код Дома Синдиката на Тргу Николе Пашића почео уз звуке радничке песме Интернационале, а учесници носе бројне синдикалне заставе и пароле.

Скуп је организован под паролом „Веће плате за останак и опстанак“, јер како је напоменуто, уз овакве услове рада све више младих али и других радника отићи ће у иностранство.

Председник Савеза самосталних синдиката Србије Љубисав Орбовић рекао је да су синдикалци данас у прилици да се опет боре „за три осмице“, односно за осмочасовно радно време и исто толико одмора и културног образовања.

„Раднику у Србији перфидно се продужава радни дан, а смањују права. Минимална зарада није довољна за опстанак“, напоменуо је Орбовић.

Планирано је да после обраћања говорника учесници протеста крену у шетњу до споменика Димитрију Туцовићу на Тргу Славија.

 

Окупљенима је подељен летак са поруком влади да престане са промовисањем Срби као земље јефтине радне снаге, а тражи се и да свако ново радно место буде уговорено, безбедно и плаћено.

Протест организују Савез самосталних синдиката Србије и Уједињени грански синдикати Независност.

 

Бета/данас

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније