среда, 15 јул 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Иницијатива жена Србије: Маја Павловић штрајкује 17 дана, а премијерка саосећа

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Својим саопштењем председница Владе, у којем саосећа са Мајом Павловић власницом и дикреторком ТВ Канала 9 и нада се да ће до решења доћи, не само да избегава одговорност за поступке владе, него и вређа интелигенцију свих грађана Србије, сматра Иницијатива жена Србије.

Како наводе, једно од кључних питања, које је и довело до оваквог радикалног потеза Маје Павловић, јесте питање такси које наплаћују СОКОЈ и ОФПС.

„Висина такси је утврђена тарифама, на које сагласност даје Завод за интелектуалну својину, тако да председница Владе, не може само да саосећа и да се нада, већ јој је дужност да преиспита рад органа у оквиру система на чијем се челу налази. Или је дошло до промена, са којима грађани нису упознати, па је рад Завода прешао у надлежности суда“, наводи Иницијатива жена Србије.

Додају да Павловићева не тражи привилегију и не тражи саосећање, већ тражи своје право и да се поштују закони.

Иницијатива подсећа да су сви органи власти дужни да обезбеде свим грађанима да што лакше заштите и остваре своја права, без одуговлачења и са што мање штете за грађане, уколико то није штетно за државу.

„Пошто органи власти Републике Србије не предузимају оно на шта су обавезни, можемо закључити само једно, а то је да у сваком слободном грађанину виде штету по себе и своје интересе“, додаје се у саопштењу.

Данас Онлине

Најчитаније