субота, 22 фебруар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Одбачени захтеви Марије Лукић за изузећа судије у поступку против насилника Јутке

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Захтеви оштећене Марије Лукић и њеног пуномоћника за изузеће поступајућег судије у поступку против Милутина Јеличића Јутке, као и председника Основног суда у Брусу одбачени су као недозвољени.

Наиме, према Законику о кривичном поступку, оштећени уопште немају право да траже изузеће судије, већ то могу само странке (тужилац и окривљени) и бранилац.

Због ових захтева за изузеће, суд је 27. маја одложио суђење на неодређено, односно док се не одлучи о захтевима за изузеће.

Наставак суђења још није заказан.

За кривично дело за које се терети Јеличић запрећена је казна до три годне затвора.

Јеличић је оптужен да је сексуално узнемиравао своју секретарицу Марију Лукић, између осталог и тако šто јој је послао око 15.000 непримерених порука.

Подсетимо, Милутин Јеличић Јутка, председник општине Брус, оптужен за полно узнемиравање и недозвољене полне радње злоупотребом службеног положаја, почетком априла је и званично смењен са функције.

Клупко његове бахатости почело је да се одмотова у јавности почетком марта прошле године, када је против њега поднета кривична пријава због сексуалног узнемиравања и уцењивања сексом зарад напредовања у каријери, а која је уследила након сазнања да је Марија Лукић, која је две године била запослена у општини Брус као Јеличићева секретарица, била злостављана.

Јутку је за сексуално узнемиравање пријавило још седам жена, али је само у случају Марије Лукић подигнута оптужница, суд је само њену тужбу уважио. Жртве су, говорећи о ужасима које су трпеле, пред полицијом и тужиоцем говориле о изразима које им је Јеличић упућивао, који су врло специфични, попут: "волкам те" и "љубкам те".

- Извини што сам те мало љубио данас насилно, мимо твоје жеље и воље. Нећу више, глупо је што ово радим једнострано - стоји у једној од око чак 15.000 скандалозних порука, коју је Јутка послао Лукићки.

Она је на Фејсбуку је објавила поруке које јој је он две године слао, када је дошла до тачке да психички не може да издржи тортуру.

Тањуг , Блиц

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније