субота, 18 јануар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

НОВА ПРАВИЛА НА ТЕХНИЧКОМ ПРЕГЛЕДУ За ове недостатке на возилима биће потребно вештачење у МУП, а то кошта 30.000 динара

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Нови правилник МУП који ступа на снагу у четвртак, предвиђа да се са бројем шасије или мотора који је нечитљив, зарђао или избледео не може проћи технички преглед док се возило не подвргне форензичком прегледу или вештачењу при МУП-у.

То ће, како пише "Курир", коштати око 30.000 динара.

Осим тих услуга, возачи ових аутомобила платиће и ново утискивање ових ознака које ће, према неким оценама, коштати доста.

Саша Лакић из Центра за технички преглед возила објашњава да чак иако се не може прочитати један од карактера, возачи ће бити враћени са техничког прегледа.

У том случају, технички преглед даје извештај с напоменом шта то тачно не може да се види са којим затим власници возила одлазе у МУП.

- Припадници МУП раде тај форензички преглед који кошта око 5.000 динара, а ако они установе да не може у потпуности да се утврди број форензичким прегледом, онда се може приступити вестачењу које кошта 25.000 динара - каже Лекић.

Након завршене процедуре, доноси се одлука о утискивању бројева, али ту услугу не обавља МУП већ за то овлашћен технички преглед.

Тањуг/Блиц

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније