среда, 15 јул 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Директор хрватске полиције: Српски војници враћени јер нису најавили долазак

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Директор хрватске полиције Никола Милина изјавио је данас да је 11 српских војника враћено с хрватске границе, јер њихов долазак у Хрватску није био најављен.

 

„Имам информације да је јутрос око пола седам заустављен комби с 11 војних особа које су имале војне униформе у возилу. Нисмо имали службене најаве тих особа и на основу закона о контроли границе нису испуњени услови за улазак у другу државу“, рекао је Милина новинарима у Загребу упитан о враћању српских војника који су кренули у Јасеновац с граничног прелаза Бајаково.

Он је нагласио да посете треба да буду најављене и да „постоје прописи како се то ради“, пренела је регионална Н1 телевизија.

Министар одбране Србије Александар Вулин рекао је раније данас да је делегацији Војске Србије која је кренула на обележавање дана Јасеновачких новомученика забрањено да удје у Хрватску и поручио да би хрватска држава за то морала да се извини и да каже да са тиме нема ништа.

Министарство одбране Србије саопштило је да је делегација на време и по уобичајеној процедури пријављена да ће присуствовати манифестацији у манастиру Светог Јована Крститеља у Јасеновцу и да је на њој требало да учествује по званичном позиву епископа пакрачко-славонског СПЦ Јована Ћулибрка.

Бета/данас

Најчитаније