уторак, 07 април 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Дражић: Константно сам мета јер говорим о злоупотребама власти

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Експлозивне направе подметнуте су испод аутомобила опозиционог активисте Александра Дражића из Лазаревца у ноћи између четвртка и петка, саопштило је удружење „Један од пет милиона“.

 

Како је сам Дражић написао на Фејсбуку, дошло је до експлозије на два аутомобила која су у вези са њим, на две локације и то у периоду између 2.50 и 2.59 часова. Он је навео да се једна експлозија догодила испред породичне куће, а друга у Улици Вељка Влаховића. У пожарима су оштећена још три аутомобила. У Министарству унутрашњих послова су у петак пре подне рекли за агенцију Бета да немају информације о том инциденту.

Александар Дражић за Данас каже да је дао изјаву полицији о дешавањима и да су полицајци деловали спремно да истраже шта се дешава.

– Ово је прва екипа у МУП-у која ме је саслушала заинтересовано и стичем утисак да има воље да се истражи напад, много више него претходни напади на мене. Од 2014. године сам на мети напада, претњи, застрашивања, физички су насртали на мене у више наврата, истиче Дражић. На наше питање да ли има идеју ко би могао да стоји иза тога, Дражић каже да је очигледно да се ради о организованој групи, да су пратили његово кретање с обзиром на то да аутомобили нису у његовом власништву и налазили су се на две удаљене локације. Као главни разлог види то што је објавио пет књига о злоупотребама, корупцији и криминалу у Лазаревцу, што јавно критикује власт и води удружење грађана „За Лазаревац какав заслужујеш“.

– Ја сам константно мета. Нападали су ме физички, демолирали ми аутомобил, политичари су покушавали преко извршитеља да ми заплене имовину, али ја се не плашим за себе и нећу одустати од борбе за бољи Лазаревац, нећу престати да говорим о свим злоупотребама и махинацијама ове корумпиране власти и свим аферама за које знам. Једино се бојим за безбедност своје породице, истакао је Дражић. Он је рекао и да ће учествовати на протесту који грађани припремају у знак подршке за њега, и да се нада да овај случај неће остати незапажен.

Грађани Лазаревца су најавили протестни скуп синоћ у 19 часова, наводи удружење „Један од пет милиона“, које је саопштило да осуђује „насилне начине обрачунавања са неистомишљеницима“.

А. П.  Данас

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније