понедељак, 01 јун 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Младој особи је потребно око две године да добије посао

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Статистика показује да је у протеклих седам година на Западном Балкану отворено више од 700.000 нових радних места, од којих је, међутим, само 4,3 посто припало особама млађим од 24 године. Младој особи је потребно око две године да добије посао.

 

„Четвртина милиона младих људи у региону је незапослено, али активно траже посао. Када су младе жене у питању, често се дешава да се не школују нити се на други начин усавршавају и незапослене су. Уз све то, једна трећина младих није задовољна вештинама стеченим у оквиру образовног система, јер обично не задовољавају потребе њихових радних места – 36% њих је рекло да је у протеклих 12 месеци на радном месту морало или да стекне нове вештине или унапреди постојеће, показује Балкански барометар за 2019. годину, истраживање које проводи Виеће за регионалну сарадњу. Сви ми из региона требамо урадити више да се повећа важност образовања и вештина за потребе тржишта рада, а одговор на то су ЖЕНЕ,“ рекла је Драгана Ђурица, виши стручњак за конкурентност у Већу за регионалну сарадњу.

Након покретања кампање WЕ (МИ) у марту ове године представљањем Наде Марковић из Босне и Херцеговине, оснивача прве женске задруге у оквиру које се помаже женама да покрену свој бизнис, Веће за регионалну сарадњу (РЦЦ) наставља серију прича о изузетним женама из региона које су донеле промене.

Данас Онлине

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније