среда, 27 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Грађански фронт: Зашто надлежни ћуте на фашитичко насиље Левијатана и Србске части- ВИДЕО

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Грађански фронт упитао је данас надлежне органе с којим правом групе, које себе представљају као заштитнике животиња, „Левијатан“ и „Србска част“ узимају закон у своје руке и застрашују грађане Ниша, као и зашто се о томе не оглашавају надлежни органи и градска власт.

 

Како се наводи у саопштењу, Грађански фронт је упитао и ко штити те организације и допушта им „застрашивање грађана Ниша“.

„Да ли недостатак реакције надлежних органа значи да је режим препустио ингеренције државе екстремно десничарским параполицијским организацијама? Подсећамо да је безбедносна ситуација у Нишу већ две године озбиљно угрожена, да огроман број случајева паљења аутомобила градских и полицијских званичника још увек није објашњен, нити решен, као и да је у овом граду пре свега три месеца због ношења антифашистичких обележја избоден Урош Јањић“, наводи се у саопштењу.

Грађански фронт је навео да је недопустиво да се грађани Ниша у сопственом граду осећају „небезбедно, а да фашистичко и расистичко насиље, као и остали видови насилничког понашања и угрожавања јавне безбедности остају некажњени“.

„Ниш мора бити безбедно и сигурно место за све који у њему живе“, наводи се у саопштењу.

 

На друштвеним мрежама недавно се појавио снимак на коме се виде припадници организација „Левијатан“ и „Србска част“ како у нишком насељу Црвена звезда одузимају коња припаднику ромске популације, за кога су тврдили да је злостављао ту животињу, и то све снимају, као и њихово распитивање и трагање за ромским малолетником по насељу у коме живи.

Том приликом је оснивач „Србске акције“ Бојан Стојковић рекао да ће „због понашања ромског малолетника цео крај испаштати“ и да ће одузети „сваку животињу ако се не едукују о животињама“.

Бета/Данас

Промо

Bg

Најчитаније